🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

11 receptov na vianočné low carb cukrovinky, po ktorých nepriberiete

30. 11. 2022Tento článok vám zaberie 3 min čítaniaNikola Nevečeřalová

Štedrý deň na diéte a bez vianočných cukroviniek? Vám nehrozí! Namiesto klasických druhov si však pochutnajte na odľahčenom, a napriek tomu chuťovo vynikajúcom low carb sladkom pečive a chudnutie zostane neohrozené.

Vianočné pečivo diétne – guľôčky s orechmi
Recept na diétne vianočné pečivo – vanilkové rožteky.

Vianočné pečivo diétny plán nenaruší. Stačí len vedieť, ako na to

Hoci vám určite zachutí, ani diétneho low carb sladkého pečiva by ste nemali jesť na kilá. Zvlášť pokiaľ si strážite štíhlu líniu alebo sa dokonca snažíte schudnúť.

Stačí sa držať jednoduchých tipov výživovej poradkyne Martiny Weisserovej, ktorá sa chudnutiu a zdravému stravovaniu venuje viac ako 15 rokov.

  • Upečte si diétne vianočné pečivo, ktoré úspešné chudnutie nepokazí.
  • Určite si maximálny počet kúskov diétnych cukroviniek na deň, napríklad 3 – 5.
  • Zaraďte vianočné pečivo ako jedno z jedál – napríklad ako dopoludňajšiu desiatu. Potom nezjete zbytočné kalórie navyše.
  • Dajte prednosť kvalitným surovinám. Vyhnite sa bielej pšeničnej múke a klasickému bielemu cukru. Použite špaldovú, mandľovú alebo napríklad kokosovú múku. Sladké pečivo oslaďte čakankovým sirupom, ktorý obsahuje veľkú dávku zdraviu prospešnej vlákniny a len necelých 5 g cukru na 100 g, alebo brezovým cukrom.
  • Nezabúdajte medzi sviatkami na pravidelný pohyb.

Bude sa hodiť! Nezameriavajte sa len na odľahčené varianty cukroviniek.

  • Na obed si na Vianoce dajte hráškový krém.
  • Na štedrovečernú večeru namiesto vyprážanej ryby kapra pečeného v cesnakovo-zázvorovej marinádediétny zemiakový šalát. Všetko nájdete v keto receptoch.
  • Jeden zo sviatočných dní cukrovinky vynechajte a namiesto nich sa na výnimočnú atmosféru nalaďte desiatou v podobe limitovanej edície vianočných proteínových tyčiniek Speculoos.
  • Ďalšie tipy nájdete v článku Ako cez Vianoce nepribrať.

Najlepšie recepty na diétne vianočné pečivo

Low carb cukrovinky, ktoré keto diétu nepokazia. Tešíte sa? Pri každom recepte navyše nájdete všetky výživové informácie vrátane toho, od ktorého kroku diétneho plánu si ich môžete dopriať.

Ako sa low carb pečivo podarilo?

Pochváľte sa alebo napríklad aj podeľte o svoj vlastný recept na diétne vianočné pečivo v skupine Moja KetoDiet na Facebooku.

Mandle v mliečnej čokoláde

Najrýchlejšie diétne pečivo na Vianoce

Nemáte na prípravu pečiva čas alebo príde nečakaná návšteva? „Napečte“ bleskovo mandle v čokoláde. Uvidíte, že aj hostia uvítajú zmenu od klasických vanilkových rožkov alebo lineckého pečiva.

Zaobstarať zásobu mandlí v čokoláde

Foto: KetoDiet

Tento článok stojí za zdieľanie!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pre zdravé stravovanie a pravidelný pohyb má správny zápal. Je aktívna nielen v živote, ale aj na našom blogu, kde sa môžete inšpirovať jej článkami.

120 srdiečok s kolagénom a vitamínom C

Že sladkého nie je nikdy dosť? Dajte si cukríky bez výčitiek, ktoré navyše podporia vaše zdravie. Skúste kolagénové pastilky v tvare srdiečok.
Chcem maškrtiť pre zdravie

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov