Ideálne sladidlo nielen v priebehu chudnutia
Má nízky glykemický index, a to sa pri zhadzovaní kilogramov hodí. Výskumy dokazujú, že keď nahradíte cukor čakankovým sirupom, bude vaše chudnutie účinnejšie.
Predlžuje pocit sýtosti
To má na svedomí vysoký podiel prospešnej vlákniny a oligofruktóza. Dokáže znížiť hladinu grelínu, hormónu, ktorý navodzuje pocit hladu.
Pôsobí ako prebiotikum
Inulín (rozpustná vláknina z koreňa čakanky) prechádza telom nestrávený a vyživuje prospešné črevné baktérie. Tie bojujú proti prípadnému zápalu a zlepšujú vstrebávanie minerálov. Pôsobí proti zápche a problémom s vyprázdňovaním.
Bez lepku. Bez laktózy
Navyše pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a zvyšuje citlivosť voči inzulínu.
Podporuje imunitný systém
V našich črevách sídli vôbec najväčšia časť imunitného systému. Vďaka obsahu vlákniny a priaznivým prebiotickým kultúram svedčí čakankový sirup silnej imunite.
Neškodí zubnej sklovine
Ba naopak! Keď necháte cukor v cukorničke (alebo v obchode) a vymeníte ho za čakankový sirup, prispejete tým k mineralizácii zubov a znížite riziko vzniku zubného kazu.
Do čaju, na kašu, do low carb dezertov
Hodí sa všade tam, kde by ste bežne sladili cukrom. Na palacinky, lievance, pri pečení zdravých dezertov, ale aj do slanej kuchyne na prípravu marinád a omáčok.
Slaďte aj počas chudnutia
Pokojne hneď od 1. kroku diétneho plánu. Naši výživoví poradcovia odporúčajú začať 1 až 2 lyžičkami denne.