Zelená výpredaju! Produkty v pôvodnom kabátiku so zľavou až 40 %Vyberte si. Len do vypredania zásob.

Proteínové vianočné perníčky

  • Bez lepku
  • Chuťovka
Recept na proteínové vianočné perníčky bez lepku
  • jednoduché
  • 3 porcie
  • 90 min
  • od 2. kroku
Krehké vianočné perníčky našťastie patria aj do diéty. Skúste ich tento rok upiecť trochu inak. Bez lepku, bez zbytočného cukru, zato s vôňou škorice, badiánu a muškátového orieška.

Na proteínové vianočné perníčky potrebujeme

Proteínový nápoj – príchuť natural (40 porcií)25 g
Proteínový nápoj – príchuť lieskový oriešok a čokoláda (35 porcií)27 g
Mandľová múka30 g
Maslo40 g
Vajce1 ks
Kakao holandské15 g
Čakankový sirup30 g
Kypriaci prášok do pečiva2 g
Jedlá sóda2 g
Vaječný bielok1 ks
Škorica mletá2 g
Badián2 g
Muškátový oriešok2 g

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín vytvoríme cca 3 porcie (12 stredných perníčkov).

  • 25 g proteínového nápoja natural sú 2 zarovnané odmerky.
  • 27 g proteínového nápoja s príchuťou lieskového orieška a čokolády sú 2 zarovnané odmerky (1 vrecko).
  • 30 g mandľovej múky sú zhruba 3 zarovnané polievkové lyžice.
  • 15 g kakaa sú zhruba 2 zarovnané polievkové lyžice.
  • 40 g čakankového sirupu sú približne 2 polievkové lyžice.
  • 1 g jedlej sódy je asi ½ čajovej lyžičky.
  • 1 g prášku do pečiva je asi ½ čajovej lyžičky.
  • 2 g mletej škorice je asi 1 čajová lyžička.
  • 1 g mletého badiánu je asi ½ čajovej lyžičky.
  • 1 g mletého muškátového orieška je asi ½ čajovej lyžičky.

Ako pripraviť proteínové vianočné perníčky

  1. Vytvoríme sypkú zmes zmiešaním oboch proteínových nápojov, mandľovej múky, kakaa, kypriaceho prášku do pečiva, jedlej sódy a korenia.
  2. Pridáme zmäknuté maslo, čakankový sirup a vajcia a spracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke asi 30 minút odpočinúť.
  3. Cesto vyberieme z chladničky a pomocou potravinovej fólie vyvaľkáme plát hrubý 3 – 5 cm.
  4. Vykrajujeme perníčky, ktoré ukladáme na papier na pečenie.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 10 minút.
  6. Ešte horúce perníčky potierame rozšľahaným bielkom.

Aby cesto na perníčky nelepilo

Pokiaľ by sa vám cesto pri vaľkaní lepilo, môžete ho podsypať práškovým erytritolom. Rovnako tak môžete erytritol použiť namiesto zdobenia a perníčky ním na záver ľahko zasypať. Dodá im sladšiu chuť.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 245 kJ/298 kcal
Bielkoviny18,2 g
Sacharidy5,5 g
Tuky21 g
Vláknina9,6 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,7
18 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora 

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.