Týždeň zliav navyše! Využite Black Friday a objednajte so zľavou až 70 %. Len do nedele 4. 12. Tak rýchlo do e-shopu!

Košíčky s lieskovoorieškovým krémom

  • Chuťovka
  • náročnejšie
  • 6 porcií
  • 30 min
  • od 3. kroku
Recept na low carb sladké pečivo – košíčky s lieskovoorieškovým krémom
Napečte si na Vianoce taaaké dobré sladké pečivo. Vôbec neprekáža, že si strážite líniu. Tieto košíčky s lieskovoorieškovým krémom sú totiž low carb. Ochutnajte!

Suroviny na recept

Na košíčky s krémom potrebujeme

Kakao holandské5 g
Kypriaci prášok do pečiva1 vrecko
Maslo10 g
Proteínové müsli – basic jemné50 g
Vaječný bielok1 ks

Na krém potrebujeme

Lieskové orechy5 g
Maslo50 g
Proteínový krém s lieskovými orieškami – príchuť čokoláda (250 g)50 g
Tvaroh nízkotučný (vanička)20 g

Nechcete vážiť?

  • 5 g kakaa je jedna čajová lyžička. 
  • 20 g nízkotučného tvarohu je jedna zarovnaná polievková lyžica.

Ako pripraviť košíčky

  1. Jemné proteínové müsli, kakao a kypriaci prášok zmiešame.  
  2. Pridáme 10 g zmäknutého masla a vaječný bielok.  
  3. Všetko dôkladne premiešame a zmesou plníme formičky na košíčky.  
  4. Pečieme pri 180 °C cca 10 – 15 min. 
  5. Hotové košíčky necháme vychladnúť. 

Ako pripraviť krém

  1. 50 g zmäknutého masla vyšľaháme spoločne s lieskovoorieškovým krémom a tvarohom (použijeme tvaroh z alobalu) na hladký krém.  
  2. Košíčky plníme cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou.  
  3. Vrch ozdobíme hrsťou nasekaných lieskových orieškov.  
  4. Košíčky s krémom necháme stuhnúť v chladničke.

Patria košíčky do diéty?

Z uvedeného množstva surovín získate zhruba 12 košíčkov. V priebehu diétneho plánu odporúčame spestriť si diétu max. 2 košíčkami denne.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu (2 košíčky):713 kJ/171 kcal
Bielkoviny6 g
Sacharidy4,4 g
Tuky13,8 g
Vláknina1,8 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

5,0
16 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora 

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.