Ako na linecké koláčiky s krémom
- Vo väčšej miske zmiešame mandľovú múku, proteínový nápoj s vanilkovou príchuťou a 4 polievkové lyžice práškového erytritolu.
- K suchým surovinám pridáme zmäknuté maslo, žĺtok, štipku soli, trochu citrónovej kôry a rukami spracujeme cesto.
- Vznikne nám drobivé cesto, do ktorého po lyžiciach pridávame vodu. Vždy lyžicu vody do cesta dôkladne zapracujeme, kým pridáme ďalšiu lyžicu.
- Výsledkom je krehké cesto na linecké pečivo, ktoré pomocou papiera na pečenie vyvaľkáme na asi 2 – 3 mm hrubý plát.
- Z cesta vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré ukladáme na papier na pečenie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C cca 8 minút. Hneď ako koláčiky zozlatnú, vyberieme ich z rúry.
- Ešte teplé linecké pečivo na plechu pocukrujeme polievkovou lyžicou múčkového erytritolu (necháme ležať na plechu a pocukrujeme ho pomocou sitka, teplé linecké pečivo nepremiestňujeme, polámalo by sa).
- Len čo koláčiky vychladnú, zliepame k sebe vždy dva kúsky tenkou vrstvou Nutty krému.
- Uchovávame v chlade a suchu.