Postup
V miske zmiešajte vajcia, jogurt a soľ. Rozdrvte najemno ľanové semienka, orechy a psyllium. Pár semienok môžete nechať vcelku. Túto orechovo-ľanovú múku premiešajte s práškom do pečiva a prilejte vaječnú zmes. Dôkladne premiešajte a nechajte cesto zhustnúť približne 2 minúty.
Z lepkavého stredne hustého cesta vypracujte 2 vyššie bochníky. Cesto musí držať tvar! Ak je príliš tekuté, radšej doň zapracujte ešte trošku psyllia či rozdrvených ľanových semienok. Prípadne vlejte do formy.
Vložte do rúry vopred vyhriatej na 160 °C a pečte približne 50 – 55 minút. Po upečení chlieb položte na bavlnenú utierku, ktorá vytiahne prebytočnú vlhkosť. Po vychladnutí môžete krájať.
POZOR na množstvo! KETO-CHLIEB je predsa len zo semienok, ktoré sú vysoko kalorické.
Dobrú chuť Vám praje KetoDiet