Ako pripraviť tvarohovú nátierku
- Reďkovky nakrájame na malé kúsky.
- Čerstvú pažítku nasekáme najemno.
- Tvaroh dáme do misky a podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Pažítku a reďkovky vmiešame do tvarohu.
- Podávame s tmavým proteínovým chlebom KetoDiet.
Nadýchaný tvaroh, čerstvé reďkovky, voňavá pažítka. Môžete si ju dať na raňajky, desiatu aj večeru. Vyrieši vám rozhodovanie, čím netrieť chuťovky. Jednoduchá príprava, skvelý výsledok!
Tvaroh tučný (vanička) | 75 g |
Reďkovka | 50 g |
Čerstvá pažítka | podľa chuti |
Soľ | podľa chuti |
Korenie | podľa chuti |
Proteínový chlieb – tmavý (7 porcií) | 70 g |
Ak vám bude tvarohová nátierka pripadať veľmi hutná, môžete ju zjemniť pár kvapkami mlieka.
Na tvaroh by sme v zdravom jedálnom lístku nemali zabúdať. Dôvodom je vysoký obsah kvalitných a ľahko stráviteľných bielkovín, vápnika a tiež jeho univerzálne využitie v kuchyni. Zároveň má pozitívny vplyv na našu črevnú mikroflóru.
Reďkovky sú veľmi vhodné, ak si strážime telesné krivky. Majú nízku kalorickú hodnotu. Z hľadiska vitamínov a minerálnych látok ide o multifunkčnú potravinu. Nájdeme v nich vitamín C, betakarotén, kyselinu listovú, vitamín K a vitamíny skupiny B. Z minerálov hlavne draslík, zinok a fosfor.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 287 kJ/308 kcal |
Bielkoviny | 23 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 16,7 g |
Vláknina | 10,8 g |
Čo uvariť zajtra? Pre inšpiráciu vyrazte do low carb receptov.
Naša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.