Ako pripraviť tvarohovú nátierku
- Reďkovky nakrájame na malé kúsky.
- Čerstvú pažítku nasekáme najemno.
- Tvaroh dáme do misky a podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Pažítku a reďkovky vmiešame do tvarohu.
- Podávame s tmavým proteínovým chlebom KetoDiet.
🥤 Chyťte zľavu 20 % na celú kategóriu proteínových nápojov (okrem štítkov Akcia a/alebo Novinka). Platí do nedele s kódom 20NAPOJE23
Tvaroh tučný (vanička) | 75 g |
Reďkovka | 50 g |
Čerstvá pažítka | podľa chuti |
Soľ | podľa chuti |
Korenie | podľa chuti |
Proteínový chlieb – tmavý (7 porcií) | 70 g |
Ak vám bude tvarohová nátierka pripadať veľmi hutná, môžete ju zjemniť pár kvapkami mlieka.
Na tvaroh by sme v zdravom jedálnom lístku nemali zabúdať. Dôvodom je vysoký obsah kvalitných a ľahko stráviteľných bielkovín, vápnika a tiež jeho univerzálne využitie v kuchyni. Zároveň má pozitívny vplyv na našu črevnú mikroflóru.
Reďkovky sú veľmi vhodné, ak si strážime telesné krivky. Majú nízku kalorickú hodnotu. Z hľadiska vitamínov a minerálnych látok ide o multifunkčnú potravinu. Nájdeme v nich vitamín C, betakarotén, kyselinu listovú, vitamín K a vitamíny skupiny B. Z minerálov hlavne draslík, zinok a fosfor.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 287 kJ/308 kcal |
Bielkoviny | 23 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 16,7 g |
Vláknina | 10,8 g |
Naša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.
Počas chvíľky sa dozviete, ako ste na tom s nadváhou.
Produkty si môžete kúpiť tiež u našich vybraných partnerov