Zelená výpredaju! Produkty v pôvodnom kabátiku so zľavou až 40 %Vyberte si. Len do vypredania zásob.

Zapečené palacinky s tvarohom

  • Bez lepku
  • Raňajky
  • Obed
  • Večera
  • Chuťovka
Recept na zapečené palacinky s tvarohom
  • jednoduché
  • 4 porcie
  • 45 min
  • od 2. kroku
Sú bezlepkové. Môžete ich raňajkovať, obedovať, večerať alebo si ich dopriať ako dezert ku káve. Doplňte vanilkové palacinky poriadnou dávkou tvarohu a prevoňajte ich škoricou.

Na zapečené palacinky potrebujeme

Proteínová palacinka – príchuť vanilka (7 porcií)50 g
Proteínová kaša – príchuť jablko a škorica (7 porcií)27 g
Kokosový olej20 ml
Vajce1 ks
Tvaroh polotučný250 g
Vlašské orechy40 g
Škorica mletá3 g
Čakankový sirup5 ml
Maslo10 g

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín pripravíme 4 porcie palaciniek.

  • 50 g proteínovej palacinky sú 2 vrecúška.
  • 27 g proteínovej kaše je 1 vrecko.
  • 20 ml kokosového oleja sú zhruba 2 polievkové lyžice.
  • 3 g mletej škorice je asi 1 čajová lyžička.
  • 5 g čakankového sirupu je asi 1 čajová lyžička.

Ako pripraviť zapečené palacinky

  1. Najprv si pripravíme proteínové palacinky podľa návodu, vyprážame ich na kokosovom oleji a potom dáme nabok.
  2. V miske zmiešame vajcia, zmes na proteínovú kašu a tvaroh.
  3. Pridáme asi polovicu nahrubo nasekaných vlašských orechov, polovicu množstva škorice a prípadne podľa chuti osladíme čakankovým sirupom.
  4. Do zapekacej misky položíme palacinku naplníme ju tvarohom. Prehneme okraje tak, aby boli zatvorené a potrieme trochou tvarohu. Položíme na ňu ďalšiu palacinku a postup opakujeme. Končíme zatvorenou palacinkou (palacinky vždy pritlačíme, aby držali tvar a neotvárali sa).
  5. Maslo rozohrejeme, pridáme zvyšok škorice a polejeme ním navrstvené palacinky.
  6. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 15 minút.
  7. Pri podávaní posypeme zvyšnou časťou nasekaných (alebo namletých) vlašských orechov, môžeme podľa chuti ešte posypať škoricou.

Prečo na smaženie palaciniek použiť kokosový olej?

Kokosový olej je vyrobený zo sušenej kokosovej dužiny s názvom kopra. Ak chcete využiť jeho silnú vôňu a chuť, odporúčame zvoliť jeho tzv. nerafinovanú podobu, nazývanú tiež panenský kokosový olej. Ten má dymový bod pri teplote zhruba 176 °C, preto je netoxický a veľmi stabilný aj pri vysokých teplotách zahrievania. Skvele sa hodí práve pri tepelnej úprave sladkých pokrmov, ako sú palacinky či lievance.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 168 kJ/279 kcal
Bielkoviny22,3 g
Sacharidy6,1 g
Tuky18 g
Vláknina2,4 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,7
20 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora 

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.