Ako pripraviť veľkonočného baránka
- Celé vajcia vyšľaháme spoločne s čakankovým sirupom a citrónovou šťavou.
- Bielok vyšľaháme zvlášť do tuhého snehu.
- Zvyšné suché ingrediencie zmiešame.
- Do vaječnej hmoty pridávame striedavo sypkú zmes a jogur. Hneď ako sa spoja, zmes krátko prešľaháme.
- Do cesta opatrne vmiešame sneh z bielkov. Pokiaľ by bolo cesto príliš husté, môžeme nariediť trochou rastlinného mlieka bez cukru.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy (alebo do silikónovej) a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 20 min.
- Len čo začne baránok zlátnuť, teplotu stiahneme na 160 °C a dopečieme ďalších asi 30 min. Špajľou vyskúšame, či je vnútri prepečený.