Do misky rozbijeme vajcia, pridáme jogurt a xylitol (brezový cukor).
Všetko dôkladne premiešame najlepšie ručným mixérom.
V druhej miske zmiešame všetky suché ingrediencie – proteínový nápoj, ľanovú múku, psyllium, prášok do pečiva, vlašské orechy a 25 g mandlí.
Obe zmesi potom dôkladne zmiešame dohromady a cesto necháme chvíľu oddýchnuť.
Z cesta vytvarujeme tvar mazanca, ideálne na plechu vyloženom papierom na pečenie. Cesto na mazanec je lepivé, preto odporúčame navlhčiť si ruky studenou vodou.
Pokiaľ by bolo cesto tekuté, pridáme ešte trochu psyllia. Malo by držať tvar mazanca, nesmie sa roztekať.
Keď sme s tvarom mazanca spokojní, potrieme ho rozšľahaným žĺtkom a posypeme zvyškom nasekaných mandlí.
Dáme do rúry predhriatej na 160 °C a necháme cca 1 hodinu piecť.
Mazanec je dôležité nechať úplne vychladnúť, až potom ho krájame.