Zelená výpredaju! Produkty v pôvodnom kabátiku so zľavou až 40 %Vyberte si. Len do vypredania zásob.

Pleskáč s avokádovým šalátom

  • Bez lepku
  • Bez laktózy
  • Obed
  • Večera
Pleskáč – recept s avokádovým šalátom
  • jednoduché
  • 1 porcia
  • 30 min
  • od 2. kroku
Ryby sú skvelým zdrojom vitamínov aj omega-3 mastných kyselín. Zároveň obsahujú kvalitné bielkoviny, ktoré podporia vaše chudnutie. Pripravte si pleskáča podľa nášho receptu!

Suroviny na recept

Na pečeného pleskáča potrebujeme

Pleskáč kráľovský100 g
Olivový olej5 ml
Soľpodľa chuti
Čerstvý tymianpodľa chuti

Na avokádový šalát potrebujeme

Avokádo50 g
Reďkovka100 g
Uhorka šalátová100 g
Olivový olej5 ml
Šalát poľný50 g
Citrónová šťava10 ml
Balzamový ocot10 ml

Nechcete vážiť?

  • 5 ml olivového oleja je jedna 1 čajová lyžička. 
  • 10 ml citrónovej šťavy a balzamového octu je 1 polievková lyžica.

Ako pripraviť pečeného pleskáča

  1. Predhrejeme si rúru na 180 °C.  
  2. Pleskáča očistíme, umyjeme a osušíme.  
  3. Potrieme ho olivovým olejom a dovnútra vložíme pár vetvičiek tymianu. 
  4. Tesne pred pečením alebo grilovaním v rúre rybu osolíme.  
  5. Uložíme ju na papier na pečenie a vložíme na cca 25 minút do rúry.

Ako pripraviť avokádový šalát

  1. Avokádo ošúpeme, nakrájame na kocky a pokvapkáme ho citrónovou šťavou, aby nezhnedlo.  
  2. Pridáme nakrájané reďkovky, uhorku a valeriánku poľnú.  
  3. Z lyžice olivového oleja, citrónovej šťavy a balzamového octu si pripravíme dresing, ktorý pridáme do šalátu  
  4. Všetko spoločne premiešame.  
  5. Po upečení vytiahneme pleskáča z rúry a podávame spoločne so šalátom.

Ako ľahko ošúpať avokádo?

Avokádo pri príprave jedla obyčajne nepoužívame vcelku, ale väčšinou ho odkôstkujeme. Plod obkrúžime ostrým nožom okolo vnútornej kôstky. Cítime pri tom, ako nôž naráža na pevnú kôstku. Oboma polovicami, ktoré ešte držia na kôstke, otočíme, aby sa kôstka oddelila od dužiny. Ak sme avokádo dokonale orezali okolo kôstky, mali by sa nám bez väčšieho problému polovice oddeliť. Pomocou noža vyberieme kôstku. Po rozrezaní môžeme dužinu pokvapkať citrónom. Tým spomalíme nežiaducu vzdušnú oxidáciu a neprídeme tak o toľko dôležité vitamíny a enzýmy.

Výborný a zdravý pleskáč kráľovský

Pleskáč kráľovský patrí medzi morské ryby, čo znamená, že sa zaraďuje medzi najzdravšie druhy mäsa. Je veľmi ľahko stráviteľný a vďaka tomu sa hodí do redukčného aj racionálneho jedálneho lístka. Jeho mäso obsahuje dôležité minerálne látky (jód a selén), ale predovšetkým omega-3 nenasýtené mastné kyseliny, čo je zdravá forma tukov.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 466 kJ/351 kcal
Bielkoviny25 g
Sacharidy13 g
Tuky21 g
Vláknina6 g

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,5
19 hodnotení
Martina Dvořáková manažérka produktového oddelenia a diétna trénerka KetoDiet

Autor

Martina Dvořáková
Profil autora 

Naša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.