Kapra si rozdelíme na dve rovnako veľké filety.
Kožu na dvoch až troch miestach narežeme, aby sa marináda čo najlepšie dostala k rybe.
Filety zľahka osolíme.
V miske zmiešame jogurt s tromi lyžicami oleja, prelisovaným cesnakom, najemno nastrúhaným zázvorom a nasekanými bylinkami (ak práve nemáme k dispozícii čerstvé bylinky, postačia sušené). Marinádu dochutíme soľou a korením.
Pripravíme si uzatvárateľnú nádobu, do ktorej sa filety zmestia ideálne vedľa seba. Na dno nádoby dáme asi lyžicu marinády, položíme do nej kapra a polejeme ho zvyšnou marinádou.
Dáme do chladničky marinovať aspoň na dve hodiny, ideálne však cez noc (ryba vďaka jogurtu krásne skrehne).
Plech alebo pekáčik vyložíme papierom na pečenie, ktorý potrieme zvyšným olejom.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Ak máme k dispozíciu funkciu grilu, použijeme tú.
Kapra vyberieme z marinády a prebytočnú marinádu odstránime. Na rybe necháme len to, čo sa na nej pri marinovaní zachytilo, marináda by z ryby nemala stekať.
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút, kým sa na rybe nezačnú objavovať opečené miesta.
Podávame ozdobené meisačikom citróna, rybu si pred konzumáciou pokvapkáme pár kvapkami citrónovej šťavy.