🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

Pstruh na grile s grilovanou zeleninou

1 hodnotení

Pstruh – recept na grile so zeleninou
Pstruh – recept na grile so zeleninou

Pstruh – recept na grile so zeleninou

Pstruh – recept na grile so zeleninou

Čerstvý pstruh, voňavý tymian a grilovaná zelenina, vďaka ktorej bude váš tanier vyzerať ako dúha. Pripravte si krehkú rybu na grile podľa jednoduchého receptu.

Pstruh – recept na grile so zeleninou

Na grilovaného pstruha so zeleninou potrebujeme

Pstruh100 g
Olivový olej20 ml
Čerstvý tymianpodľa chuti
Citrón30 g
Cuketa50 g
Baklažán50 g
Šampiňón biely50 g
Paprika žltá50 g
Cibuľa červená30 g
Cesnak3 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Čerstvý rozmarínpodľa chuti

Nechcete vážiť?

  • 20 ml olivového oleja sú zhruba 2 polievkové lyžice.
  • 3 g cesnaku je približne 1 menší strúčik.
  • 30 g čerstvého citróna sú asi 3 plátky.

Ako pripraviť grilovaného pstruha so zeleninou

  1. Pstruha umyjeme, osušíme a vnútri aj zvonku osolíme.
  2. Dovnútra vložíme kolieska citróna a čerstvý tymian.
  3. Grilujeme z každej strany cca 7 minút.
  4. Zeleninu nakrájame na kolieska, potrieme olivovým olejom a posypeme ju čerstvým rozmarínom.
  5. Zeleninu grilujeme 3 – 6 minút.
  6. Grilovaného pstruha servírujeme spoločne so zeleninou.

Nezbavujte sa kože

Nepohŕdajte šupinami, pri grilovaní vám ušetria množstvo práce, pretože udržia krehké mäso pokope. Pokiaľ kožu nechcete zjesť, dá sa jednoducho dať dole na konci grilovania. Nezabudnite však, že opečená koža niektorých rýb (napríklad pstruha či makrely) je sama osebe delikátna a chrumkavá.

Správna otočka

Moment pravdy je tu. Filety vždy otáčame maximálne raz, inak sa budú zbytočne vysušovať, a navyše riskujeme, že ich zbytočne potrháme. Neotáčame ich kliešťami ani vidličkou (do grilovaného mäsa nikdy nepicháme) – namiesto toho použijeme obracačku.

Tú opatrne vsunieme pod filet a jemným pohybom zo strany na stranu sa prepracujeme až do stredu. Pokiaľ vidíme, že robíme viac škody ako úžitku a mäso sa trhá, znamená to, že opekaná strana ešte nie je hotová. Ak to ide dobre, tak druhou obracačkou (alebo iným tupým nástrojom) podržíme druhú stranu filety a potom ju opatrne otočíme.

Náš tip:

Veľmi tenké filety (menej ako 2 cm) často ani otáčať nemusíte. Stačí, aby ste ich opekali na silnom žiare a pod vekom.

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 540 kJ/368 kcal
Bielkoviny22,7 g
Sacharidy13 g
Tuky24 g
Vláknina4,8 g

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,0
1 hodnotení
Martina Weisserová manažérka produktového oddelenia a diétna trénerka KetoDiet

Naša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.

Skúste aj ďalšie podobné recepty