Tekvicu hokaido vydlabeme a nakrájame na menšie kocky.
Do vriacej osolenej vody pridáme bobkový list, vložíme kocky tekvice a varíme cca 5 – 10 minút.
Filetu z lososa osolíme a okoreníme.
Hneď ako je tekvica uvarená, scedíme vodu a tekvicu vložíme do mixéra.
Pridáme k nej topené maslo, štipku muškátového orieška a rozmixujeme dohladka.
Hotové tekvicové pyré podľa chuti osolíme a okoreníme.
Na panvici nasucho opečieme lososa zo všetkých strán.
Len čo losos pustí tuk, vložíme doň vetvičku čerstvého rozmarínu, ktorým necháme prevoňať vypečený tuk. Lososa v panvici týmto tukom niekoľkokrát pomocou lyžice polejeme.
Na tanier naservírujeme hotové pyré, opečeného lososa a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.