Špagety s krevetami

16 hodnotení

Recept na špagety s krevetami
Recept na špagety s krevetami

Recept na špagety s krevetami

Recept na špagety s krevetami

Cestoviny a krevety – jednoduché, ale ideálne spojenie! Oboje pripravíte veľmi rýchle a nakoniec máte na stole famózny obed alebo večeru.

Recept na špagety s krevetami

Na špagety s krevetami potrebujeme

Cesnak3 g
Kreveta50 g
Olivový olej10 ml
Parmezán20 g
Koreniepodľa chuti
Soľpodľa chuti
Petržlenpodľa chuti g
Proteínové cestoviny – špagety35 g
Suché biele víno50 ml

Nechcete vážiť?

  • 3 g cesnaku je zhruba jeden strúčik. 
  • 10 ml olivového oleja je zhruba jedna polievková lyžica.

Ako pripraviť špagety s krevetami

  1. Proteínové špagety uvaríme podľa návodu. 
  2. Medzitým na olivovom oleji orestujeme najemno nakrájaný cesnak
  3. Pridáme krevety a restujeme, kým nezružovejú. 
  4. Podlejeme suchým bielym vínom a necháme dusiť. 
  5. Osolíme, okoreníme a vmiešame najemno nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať. 
  6. Pridáme uvarené špagety. 
  7. Pred servírovaním posypeme nastrúhaným parmezánom.

Proteínové špagety namiesto klasických cestovín

Proteínové špagety majú v priemere o 60 % menej sacharidov než bežné cestoviny. Svoj denný príjem sacharidov tak máte pod kontrolou. To sa hodí hlavne v prípade, že preferujete low carb štýl stravovania. Navyše obsahujú vysoké množstvo bielkovín, takže vás zasýti aj v malom množstve

Čo by ste mali vedieť o krevetách?

Krevety sú výborným zdrojom plnohodnotných bielkovín a zároveň obsahujú minimum tuku. Sú teda skvelé práve v priebehu chudnutia. Do stravy je dobré krevety zaradiť aj z ďalších dôvodov. Obsahujú totiž prospešné omega-3 mastné kyseliny, jód, zinok, horčík, fosfor, draslík, vitamíny skupiny B (predovšetkým B12), vitamíny A, E a D. 

Z omega-3 mastných kyselín sú zastúpené predovšetkým EPA (kyselina eikosapentaenová) a DHA (kyselina dokosahexaenová), ktoré chránia organizmus pred vznikom kardiovaskulárnych chorôb, niektorými metabolickými poruchami a patologickými zápalovými reakciami. EPA a DHA sa ďalej zúčastňujú na imunitných reakciách a sú nevyhnutnou zložkou nervového tkaniva. Mastné kyseliny s vyšším počtom dvojitých väzieb, ktoré obsahujú ryby a morské plody, majú vyššiu tendenciu oxidovať. Preto by sme mali všetky morské plody aj ryby konzumovať v najčerstvejšom stave.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 352 kJ/323 kcal
Bielkoviny28 g
Sacharidy12 g
Tuky16 g
Vláknina10 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,7
16 hodnotení
Martina Weisserová manažérka produktového oddelenia a diétna trénerka KetoDiet

Naša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.

Cestoviny zakaždým inak

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov