Ako pripraviť cuketové lasagne
- Škrabkou na zemiaky si našúpeme z cukety lasagne, ktoré zľahka osolíme (cuketa pustí vodu).
- Na lyžici olivového oleja orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme mleté mäso a opečieme ho.
- Hneď ako je mäso opečené, pridáme pretlačený cesnak a premiešame.
- Zmes dochutíme troškou mletej červenej papriky, nasekanou bazalkou, soľou a čiernym korením.
- Na záver vložíme olúpané paradajky a ešte krátko prehrejeme.
- Zmes na proteínovú omeletu dôkladne rozmiešame v smotane a necháme minútu odstáť.
- Zapekaciu misku vymažeme lyžicou oleja a na dno poukladáme lasagne z cukety.
- Na vrstvu lasagní dáme trochu mäsovej zmesi a polejeme asi 1/3 smotanovej zmesi, ktorá nám nahradí bešamel.
- Takto striedame vrstvy. Striedanie zakončíme vrstvou lasagní, ktorú polejeme zvyškom smotanovej zmesi.
- Pečieme v predhriatej rúre na 190 °C zhruba 30 minút.
- Lasagne vyberieme z rúry, posypeme strúhaným syrom a vrátime ešte na cca 5 minút späť do rúry zapiecť.