Zelená výpredaju! Produkty v pôvodnom kabátiku so zľavou až 40 %Vyberte si. Len do vypredania zásob.

Cuketové placky

  • Bez lepku
  • Obed
  • Večera
Recept na cuketové placky
  • jednoduché
  • 1 porcia
  • 20 min
  • od 1. kroku
Cuketa vyživí, zasýti a očistí. Pripravili sme z nej šťavnaté cuketové placky a ku klasickej zemiakovej placke sa len tak nevrátime. Skúste to tiež. Hneď od 1. kroku diétneho plánu.

Na cuketové placky potrebujeme

Proteínová placka – príchuť cesnak (7 porcií)25 g
Cuketa100 g
Zeler buľva30 g
Cesnak3 g
Olivový olej20 ml
Majoránpodľa chuti
Drvená rascapodľa chuti
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Reďkovka30 g
Šalát ľadový50 g
Šalát rímsky50 g
Šalát rukola50 g
Voda30 ml
Balzamový ocot5 ml

Nechcete vážiť?

  • 3 g cesnaku je zhruba 1 menší strúčik. 
  • 20 ml olivového oleja sú približne 2 polievkové lyžice. 
  • 30 g reďkoviek sú asi 3 kusy. 
  • 5 ml balzamového octu je zhruba 1 čajová lyžička.

Ako pripraviť cuketové placky

  1. Cuketu umyjeme a aj so šupkou nastrúhame na hrubom strúhadle, trochu osolíme a necháme pustiť vodu. 
  2. Zeler nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme k cukete. 
  3. Zmes na proteínovú placku nasypeme k cukete so zelerom, dochutíme prelisovaným cesnakom, majoránom, rascou a okoreníme. 
  4. Podľa hustoty zmesi (záleží, ako veľmi cuketa pustila vodu) postupne pridávame po lyžiciach vodu, vždy zamiešame. Zmes nesmie byť príliš riedka. 
  5. Zo zmesi tvarujeme lyžicou malé placky, ktoré osmažíme na panvici na lyžici olivového oleja. 
  6. Zatiaľ čo sa placky smažia, nachystáme si zálievku na šalát. Zmiešame lyžicu olivového oleja s lyžičkou balzamového octu, dochutíme soľou a korením. 
  7. Zmes listových šalátov doplníme nakrájanými reďkovkami, dôkladne zmiešame so zálievkou. 
  8. Upečené placky podávame s ochuteným šalátom.

Cuketa – zelený zázrak

Vzhľadom na obsah vody nás cuketa v horúcich dňoch zavlaží, a nielen to! Obsahuje nezanedbateľné množstvo minerálnych látok, ktoré v horúcom počasí strácame potením. Ide najmä o draslík, fosfor, horčík, vápnik, sodík, železo a zinok. Veľmi dôležité sú draslík a horčík. Predovšetkým draslík sa ako jedna z mála minerálnych látok podieľa na udržovaní optimálnej hodnoty krvného tlaku. Najvhodnejšie na prípravu v kuchyni sú 20 až 25 cm cukety, ktoré nemajú zrelé, a teda tvrdé semienka a celkovo sú krehkejšie

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 384 kJ/331 kcal
Bielkoviny20,3 g
Sacharidy13,8 g
Tuky2,1 g
Vláknina4,5 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,6
18 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora 

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.