🌜 Night Shopping –24 % takmer na všetko* s kódom NIGHT2D4 🌛 Do nedele prebieha tiež 🌸 jarný výpredaj so zľavami až 50 %.

Už nehreším!“ 3 tipy, ako si užiť Vianoce bez kíl navyše

20. 12. 2021Tento článok vám zaberie 4 min čítaniaNikola Nevečeřalová

Malé deti sa boja čerta, niektorí dospelí vianočného prejedania. Ako na to, aby vám cez sviatky nebolo ťažko a chudnutie sa nezhatilo? Skúste zmeniť pohľad. Jednoducho. Začnite s našimi tipmi preverenými dlhoročnou praxou a Vianoce prežijete konečne v pokoji.

Vianoce na diéte zvládnete s proteínovými jedlami aj vínom takmer bez cukru od KetoDiet.

1. Jedlo nie je za trest. Dajte šancu odľahčenej verzii štedrovečernej večere aj diétnym cukrovinkám

Strach z kíl navyše vám vianočnú náladu nenavodí. Prestaňte si dobré jedlo vyčítať. Uľaví sa vám. Aj cez sviatky môžete pokračovať v ketodiéte alebo sa na nový diétny plán vrhnúť, hneď ako pominie vianočný čas. A verte, že to bude bleskom.

Sviatočné pokrmy si preto užite od začiatku do konca. Začnite výberom kvalitných surovín, roztancujte sa v kuchyni a užite si následné hodovanie vo vzácnej prítomnosti vašich najbližších. Nie je nutné sa prejedať. Jedzte radšej do polosýta a plne si vychutnajte atmosféru. Navyše si môžete jednoducho pripraviť aj svoju odľahčenú verziu všetkých vianočných dobrôt a z bežných napríklad len kúsok ochutnať. Nebude vás potom hlodať svedomie, ale chuťové poháriky bohato uspokojíte.

vanilkový rožtek

Inak nazerajte aj na pečivo. Neberte ho ako nedotknuteľnú mannu. Že ste si dali jedno linecké koliesko, kakaovú medvediu labku a navrch prihodili vanilkový rožtek? No a čo. Skúste však túto ochutnávku pojať napríklad ako dopoludňajšiu desiatu, nech si nedoprajete jedlo nad rámec vášho jedálneho lístka a popoludní sa svižne prejdite. Ďalšou možnosťou je urobiť si pár kúskov diétneho vianočného pečiva, ktoré je však také dobré, že vám ho budú ostatní členovia rodiny tajne kradnúť.

Ako sladké pečivo odľahčiť? Vyskúšajte jeden z našich diétnych receptov na pečivo:

Orechy s karamelovým krémom

Košíčky s lieskovoorieškovým krémom

Medvedie labky z vlašských orechov

Neodmysliteľné spojenie? Alkohol a sviatky

Vo sviatočný čas si najskôr bude chcieť celá vaša rodina nutne pripíjať. Ani alkoholu sa tentoraz nemusíte vyhýbať oblúkom. Len starostlivo vyberajte, s ktorým druhom si štrngnete, a zostaňte pri jednom pohári. Aj s tým sa dá pripiť viackrát.

Siahnuť sa oplatí po suchom bielom víne alebo po víne so zníženým obsahom cukru. Kalorické rozdiely v jednotlivých druhoch alkoholu sú totiž enormné.


2. Buďte aktívni, kde sa dá! Prospešný pohyb (nielen) na čerstvom vzduchu

Nepreseďte celé sviatky doma pri televízii. Využite každú voľnú chvíľku na fyzickú aktivitu. Môžete svižne zabaliť všetky vianočné darčeky a natiahnuť pri tom celé telo, s vervou sa vrhnúť do upratovania, ktorým spálite rovnako veľa kalórií ako bežným posilňovacím tréningom, alebo sa vyhnúť dovezeniu nákupu kuriérom. Pokiaľ máte nervy na davy, vyrazte do obchodu a všetky potrebné suroviny nakúpte sami. Aj zdobenie stromčeka môže byť skvelou rozcvičkou. Položte si napríklad niektoré ozdoby na zem, iné na poličku, kam bez stoličky nedosiahnete, a ostatné na stôl. Pusťte naplno koledy a v ich rytme sa pustite do práce. S celou rodinou si užijete kopu zábavy a vaše telo nebude lenivieť.

Nezabudnite na čerstvý vzduch a pravidelne vyrážajte na prechádzky. Spojte príjemné s užitočným a príbuzenstvo obíďte pešo, pokiaľ nebýva desiatky kilometrov ďaleko. Čo je príjemné a čo užitočné, si už rozhodnite sami. ? V chladnom počasí sa von len tak nedokopete? Ponúknite susedom alebo príbuzným, ktorí napríklad práve dovolenkujú, že pôjdete von s ich štvornohým miláčikom. Po návrate z mrazu sa potom zahrejete diétnym punčom, ktorý pripravíte raz-dva zo sirupu bez cukru s cherry príchuťou.

3. Neriešiť alebo nehrešiť? Sviatky na diéte s chladnou hlavou

Ak sa domnievate, že cez Vianoce priberiete a od Nového roka sa budete musieť pri chudnutí dvakrát toľko snažiť, vyplní sa vám to. Ako zahnať temné myšlienky?

  • Neberte sa v týchto dňoch tak vážne.
  • Netrestajte sa za jednorazové podľahnutie sviatočným dobrotám.
  • Nestresujte diétou seba ani okolie.
  • Nestúpajte počas sviatkov na váhu.
  • Nepozerajte x mesiacov dopredu.

Sviatky si užite tu a teraz. Jedinečné vianočné momenty vám už nikto nevráti, štíhlu líniu áno. Vašej nadváhe to s múdrou BMI kalkulačkou spočítame my v KetoDiet.

Šťastné a chudé!

Tento článok stojí za zdieľanie!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pre zdravé stravovanie a pravidelný pohyb má správny zápal. Je aktívna nielen v živote, ale aj na našom blogu, kde sa môžete inšpirovať jej článkami.

11 receptov na vianočné low carb cukrovinky

...po ktorých nepriberiete.
Chcem ochutnať

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov