Zľava 25 % na proteínové nápoje KetoDiet

Zľava 25 % na proteínové nápoje

Platí na nezľavnené s kódom: 25DRINKY24D

Vyberte si

3 tipy, s ktorými schudnete do leta

13. 5. 2024Tento článok vám zaberie 3 min čítaniaNikola Nevečeřalová

Straší vás predstava vyliezť v plavkách všetkým na oči? Schudnite tento rok do leta včas a jednoducho. Stačí dodržať 3 účinné tipy, s ktorými vám pôjde chudnutie jedna radosť.  

Schudnite do plaviek s KetoDiet

1. Skočte do kalorického deficitu ľahko a bez počítania 

Kľúčom k úspešnému chudnutiu je kalorický deficit. Jedine keď budete jesť menej kalórií, než vydáte, začnete spaľovať uložené tukové zásoby. Aby ste nemuseli počítať každú kalóriu, vyskúšajte chudnutie s keto diétou a odštartujte zdravý životný štýl jednoducho. 

V keto diéte sa okrem kalorického deficitu dostanete do tzv. ketózy – prirodzeného stavu, keď si telo ako zdroj energie namiesto sacharidov, ktorých mu zámerne dodáte málo, vyberie tuky. Tie vaše uložené budete vďaka ketóze spaľovať, a pritom sa cítiť plní energie

Vo vašom novom diétnom jedálničku budú hrať prím: 

  • kvalitné bielkoviny, 
  • zdravé tuky, 
  • zelenina.  

Jedálny lístok na chudnutie si zostavovať sami nemusíte. Vyberte si jeden s odborníkmi na výživu poskladaných diétnych plánov KetoDiet vrátane sprievodcu. Tentoraz to dokážete aj vy. 

Pokiaľ potrebujete poradiť s výberom diétneho plánu, skúste našu múdru BMI kalkulačku alebo zavolajte dievčatám na výživovú poradňu. Sú tu pre vás zadarmo. 

2. Pridajte pohyb, ktorému prepadnete 

Zmena jedálneho lístka tvorí pri chudnutí 70 % úspechu. Aby ste svoje úsilie dotiahli na celých 100 %, pridajte pravidelnú pohybovú aktivitu. A to ideálne 3-krát týždenne 45 minút. Vyberte si taký pohyb, ktorý vás chytí. Jedine tak vydržíte dlhodobo. 

Najviac kalórií spálite pomocou kardia. Dajte si svižnú prechádzku, prebehnite sa, vyrazte na prechádzku na bicykli alebo skúste skupinovú lekciu. Objednať sa na určitý čas vám pomôže, ak sa nedokážete k cvičeniu „dokopať“ sami. Napríklad HIIT vám dá poriadne do tela. 

Keď kardio doplníte silovým tréningom, spevníte problematické partie, ako sú boky, stehná a schudnete na bruchu

Cviky na chudnutie s vlastnou váhou fitnes trénerkou Žanetou Čermákovou, KetoDiet

3. Buďte v pohode. Čistá hlava a kvalitný spánok sú polovicou úspechu 

Nepodceňujte svoje psychické rozpoloženie a odpočinok. Aby vaše telo reagovalo na zmenu životného štýlu, ako si prajete, musí s tým byť vaša hlava v súlade. Zostaňte motivovaní, čo sa s keto diétou darí. Prvé výsledky uvidíte už za pár dní

Nepodceňujte spánok. Na pravidelnú pohybovú aktivitu i každodenné fungovanie musíte byť poriadne oddýchnutí. Každý deň si doprajte aspoň 7 hodín kvalitného spánku v dobre vyvetranej a zatemnenej spálni, kde na vás nebude svietiť nijaká obrazovka. 

Prvý krok je na vás. Ďalej môžeme pokračovať spoločne. 

Foto: Pexels, KetoDiet  

Tento článok stojí za zdieľanie!

Nikola Nevečeřalová copywriter

Pre zdravé stravovanie a pravidelný pohyb má správny zápal. Je aktívna nielen v živote, ale aj na našom blogu, kde sa môžete inšpirovať jej článkami.

Schudnite bez jojo efektu

Ako schudnúť a už nikdy znova nepribrať? Nerobte túto chybu.
Prečítať si akú

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov