Ako pripraviť zapečený fenikel
- Umyjeme fenikel a nakrájame ho na tenké plátky, poukladáme do zapekacej misky, ktorú sme vymazali olivovým olejom.
- Ochutíme soľou, čiernym korením a nasekanými bylinkami.
- Zmes na vaječnú omeletu rozmiešame v smotane na varenie a zalejeme ňou pripravený fenikel.
- Zapekaciu misku prikryjeme alobalom, vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 45 minút.
- Medzitým si na panvici nasucho opražíme tekvicové a slnečnicové semienka.
- Zapekaciu misku vyberieme a odstránime alobal.
- Fenikel posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a pečieme v odkrytej miske ďalších asi 10 minút, kým syr nezozlatne.
- Pri podávaní posypeme opraženými semienkami a ozdobíme nasekanými bylinkami.