Ako pripraviť zapečené šampiňóny portobello
- Šampiňóny očistíme a odstránime nožičky, ktoré nakrájame na malé kocky.
- Na lyžici olivového oleja speníme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a restujeme.
- Hneď ako sa mäso zatiahne, prisypeme pokrájané nožičky šampiňónov a chvíľu restujeme.
- Pridáme prelisovaný cesnak.
- Zmes zľahka osolíme, okoreníme a na záver pridáme nadrobno pokrájané paradajky a oregano.
- Zapekaciu misku vymažeme lyžicou olivového oleja a položíme do nej šampiňóny, ktoré naplníme mäsovou zmesou.
- Zmes na proteínovú omeletu rozmiešame vo veľmi malom množstve vody a zalejeme ňou nachystané šampiňóny.
- Misku zakryjeme alobalom, pečieme zakryté v rúre vyhriatej na 180 °C 20 minút.
- Potom opatrne odstránime alobal, šampiňóny zľahka posypeme strúhaným syrom a odkryté pečieme ešte asi 10 minút.