🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

Keto šampiňóny so zelerovými hranolčekmi

20 hodnotení

Recept na keto šampiňóny so zelerovými hranolčekmi
Recept na keto šampiňóny so zelerovými hranolčekmi

Jemná chuť bielych šampiňónov a správne okorenené zelerové hranolčeky. K tomu poriadna dávka bielkovín, vďaka ktorým vás tento diétny obed dosýta zasýti. Pusťte sa doň.

Na šampiňóny so zelerovými hranolčekmi potrebujeme

Proteínová omeleta – príchuť slanina (7 porcií)27 g
Zeler buľva100 g
Šampiňón biely60 g
Olivový olej15 ml
Mandľová múka5 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Voda60 ml

Nechcete vážiť?

  • 15 ml olivového oleja je zhruba 1,5 polievkovej lyžice.
  • 5 g mandľovej múky je zhruba 1 čajová lyžička.

Ako pripraviť šampiňóny so zelerovými hranolčekmi

  1. Zeler očistíme, nakrájame ho na tenké hranolčeky, vložíme do misky a krátko sparíme horúcou vodou (stačí minútku). 
  2. Sparený zeler vyberieme z misky osušíme utierkou alebo obrúskom, v miske pokvapkáme lyžičkou olivového oleja, riadne premiešame, aby sa v oleji „obalil“. Pre lepšiu chuť môžeme pridať štipku mletej červenej papriky.  
  3. Rúru predhrejeme na 200 °C a hranolčeky dáme piecť rovnomerne rozložené na papieri na pečenie. Strážime ich, záleží na tom, aké veľké sme ich nakrájali. 
  4. Upečené hranolčeky po vytiahnutí z rúry podľa chuti osolíme. 
  5. Zmes na proteínovú omeletu zmiešame s 60 ml vody tak, aby vznikla hustá kašička. 
  6. Očistené šampiňóny prekrojíme podľa veľkosti na polovice alebo na štvrtiny, dôkladne  ich obalíme v omeletovej zmesi, ľahko posypeme mandľovou múkou a opečieme na lyžici olivového oleja.

Zeleninové hranolčeky

Zeleninové hranolčeky možno pripravovať z akejkoľvek zeleniny, ktorá je za surova tuhá, bez dužiny a s minimom šťavy. Hodí sa napr. koreňový petržlen, zeler, reďkev či kaleráb. Od 3. kroku diétneho plánu môžeme hranolčeky pripravovať aj z mrkvy, batatov alebo červenej repy. Dôležité je každý kúsok zeleniny olúpať, umyť, nakrájať na hranolčeky a dôkladne ich osušiť obrúskom. V tomto prípade je totiž prebytočná voda nežiaduca. Potom môžeme hranolčeky rovno sypať na plech, pokvapkať olejom, osoliť, premiešať s korením (skvelý je napríklad rozmarín) a vložiť do rúry na 200 °C na 30 minút.  

Hranolčeky môžeme nachystať z viacerých druhov zeleniny naraz alebo robiť iba jednodruhové. Správne upečené hranolky sú výborné ako príloha ku každému druhu mäsa.

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 344 kJ/ 322 kcal
Bielkoviny20,7 g
Sacharidy14,7 g
Tuky19 g
Vláknina6,2 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,6
20 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Šampiňóny využijete aj pri príprave ďalších receptov