Ako pripraviť šampiňóny so zelerovými hranolčekmi
- Zeler očistíme, nakrájame ho na tenké hranolčeky, vložíme do misky a krátko sparíme horúcou vodou (stačí minútku).
- Sparený zeler vyberieme z misky osušíme utierkou alebo obrúskom, v miske pokvapkáme lyžičkou olivového oleja, riadne premiešame, aby sa v oleji „obalil“. Pre lepšiu chuť môžeme pridať štipku mletej červenej papriky.
- Rúru predhrejeme na 200 °C a hranolčeky dáme piecť rovnomerne rozložené na papieri na pečenie. Strážime ich, záleží na tom, aké veľké sme ich nakrájali.
- Upečené hranolčeky po vytiahnutí z rúry podľa chuti osolíme.
- Zmes na proteínovú omeletu zmiešame s 60 ml vody tak, aby vznikla hustá kašička.
- Očistené šampiňóny prekrojíme podľa veľkosti na polovice alebo na štvrtiny, dôkladne ich obalíme v omeletovej zmesi, ľahko posypeme mandľovou múkou a opečieme na lyžici olivového oleja.