Zelená výpredaju! Produkty v pôvodnom kabátiku so zľavou až 40 %Vyberte si. Len do vypredania zásob.

Keto šampiňóny so zelerovými hranolčekmi

  • Bez lepku
  • Raňajky
  • Obed
  • Večera
  • Svačina
Recept na keto šampiňóny so zelerovými hranolčekmi
  • veľmi jednoduché
  • 1 porcia
  • 30 min
  • od 1. kroku
Jemná chuť bielych šampiňónov a správne okorenené zelerové hranolčeky. K tomu poriadna dávka bielkovín, vďaka ktorým vás tento diétny obed dosýta zasýti. Pusťte sa doň.

Na šampiňóny so zelerovými hranolčekmi potrebujeme

Proteínová omeleta – príchuť slanina (7 porcií)27 g
Zeler buľva100 g
Šampiňón biely60 g
Olivový olej15 ml
Mandľová múka5 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Voda60 ml

Nechcete vážiť?

  • 15 ml olivového oleja je zhruba 1,5 polievkovej lyžice.
  • 5 g mandľovej múky je zhruba 1 čajová lyžička.

Ako pripraviť šampiňóny so zelerovými hranolčekmi

  1. Zeler očistíme, nakrájame ho na tenké hranolčeky, vložíme do misky a krátko sparíme horúcou vodou (stačí minútku). 
  2. Sparený zeler vyberieme z misky osušíme utierkou alebo obrúskom, v miske pokvapkáme lyžičkou olivového oleja, riadne premiešame, aby sa v oleji „obalil“. Pre lepšiu chuť môžeme pridať štipku mletej červenej papriky.  
  3. Rúru predhrejeme na 200 °C a hranolčeky dáme piecť rovnomerne rozložené na papieri na pečenie. Strážime ich, záleží na tom, aké veľké sme ich nakrájali. 
  4. Upečené hranolčeky po vytiahnutí z rúry podľa chuti osolíme. 
  5. Zmes na proteínovú omeletu zmiešame s 60 ml vody tak, aby vznikla hustá kašička. 
  6. Očistené šampiňóny prekrojíme podľa veľkosti na polovice alebo na štvrtiny, dôkladne  ich obalíme v omeletovej zmesi, ľahko posypeme mandľovou múkou a opečieme na lyžici olivového oleja.

Zeleninové hranolčeky

Zeleninové hranolčeky možno pripravovať z akejkoľvek zeleniny, ktorá je za surova tuhá, bez dužiny a s minimom šťavy. Hodí sa napr. koreňový petržlen, zeler, reďkev či kaleráb. Od 3. kroku diétneho plánu môžeme hranolčeky pripravovať aj z mrkvy, batatov alebo červenej repy. Dôležité je každý kúsok zeleniny olúpať, umyť, nakrájať na hranolčeky a dôkladne ich osušiť obrúskom. V tomto prípade je totiž prebytočná voda nežiaduca. Potom môžeme hranolčeky rovno sypať na plech, pokvapkať olejom, osoliť, premiešať s korením (skvelý je napríklad rozmarín) a vložiť do rúry na 200 °C na 30 minút.  

Hranolčeky môžeme nachystať z viacerých druhov zeleniny naraz alebo robiť iba jednodruhové. Správne upečené hranolky sú výborné ako príloha ku každému druhu mäsa.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 344 kJ/ 322 kcal
Bielkoviny20,7 g
Sacharidy14,7 g
Tuky19 g
Vláknina6,2 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,6
20 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora 

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.