Zelená výpredaju! Produkty v pôvodnom kabátiku so zľavou až 40 %Vyberte si. Len do vypredania zásob.

Proteínové cestoviny so špenátom a šampiňónmi

  • Obed
  • Večera
Recept na proteínové cestoviny so špenátom a šampiňónmi
  • veľmi jednoduché
  • 1 porcia
  • 20 min
  • od 1. kroku
Milujete cestoviny na všetky spôsoby? Rozšírte svoj repertoár o tento recept. Čerstvá zelenina restovaním na ghí krásne zosladne a pražené tekvicové semienka im dodajú ten pravý šmrnc.

Na cestoviny so špenátom a šampiňónmi potrebujeme

Proteínové cestoviny – fusilli (7 porcií)25 g
Baby špenát100 g
Šampiňón biely70 g
Olivový olej10 ml
Cuketa50 g
Pór30 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Čerstvá bazalkapodľa chuti
Topené maslo (ghí)10 g
Tekvicové semienka10 g

Nechcete vážiť?

  • 25 g proteínových cestovín je ½ vrecka.
  • 10 ml olivového oleja je zhruba 1 polievková lyžica.
  • 10 g prepusteného masla (ghí) je 1 polievková lyžica.
  • 10 g tekvicových semienok je približne 1 polievková lyžica.

Ako pripraviť cestoviny so špenátom a šampiňónmi

  1. Proteínové cestoviny FUSILLI pripravíme podľa návodu.
  2. Nakrájané šampiňóny, čerstvý baby špenát, cuketu a pór orestujeme na panvici na topenom masle.
  3. Zeleninovú zmes vmiešame do uvarených cestovín.
  4. Osolíme a okoreníme.
  5. Pridáme nasucho opražené tekvicové semienka a čerstvú bazalku.
  6. Na záver pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.

Ako vyrobiť ghí

  1. 500 g nesoleného masla dáme do hrnca so silným dnom a na strednom ohni ho rozpustíme.
  2. Stlmíme plameň tak, aby maslo len máličko bublalo.
  3. Kastról nezakrývame. Maslo bude peniť a prskať. Na povrchu sa začne zrážať bielkovina. Maslo sa krásne rozvonia a zozlatne.
  4. Starostlivo strážime, nech maslo nepripálime, malo by zostať zlatisté, nesmie zhnednúť.
  5. Zrazeninu na povrchu zbierame dierovanou lyžicou.
  6. Keď bude maslo čisté a prestane prskať, je čas stiahnuť ho z ohňa.
  7. Necháme ho trochu vychladnúť.
  8. Precedíme ho cez jemné sitko alebo plátno do čistého pohára s pevným uzáverom.
  9. Ghi sme pripálili, ak ho cítiť orieškovo a zhnedlo.
  10. Pol kila masla nám zaberie asi 15 minút varenia. Pokiaľ ho bude viac, bude to trvať dlhšie.
  11. Topené maslo uchovávme v uzavretej nádobe v chlade.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 580 kJ/378 kcal
Bielkoviny24,9 g
Sacharidy10,3 g
Tuky24,8 g
Vláknina7,4 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,8
18 hodnotení
Martina Dvořáková manažérka produktového oddelenia a diétna trénerka KetoDiet

Autor

Martina Dvořáková
Profil autora 

Naša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.