Zelená výpredaju! Produkty v pôvodnom kabátiku so zľavou až 40 %Vyberte si. Len do vypredania zásob.

Cuketové špagety s restovanou hlivou a proteínovou omeletou

  • Bez lepku
  • Raňajky
  • Obed
  • Večera
  • Svačina
Recept na cuketové špagety s restovanou hlivou a proteínovou omeletou
  • jednoduché
  • 1 porcia
  • 30 min
  • od 1. kroku
Zdravšiu verziu klasických špagiet uvítate nielen vtedy, keď chcete vo svojom jedálnom lístku obmedziť sacharidy. Pripravte si cuketové špagety netradične s restovanou hlivou a proteínovými plackami.

Na cuketové špagety s hlivou potrebujeme

Proteínová omeleta – príchuť slanina (7 porcií)27 g
Hliva ustricová50 g
Cuketa80 g
Cibuľka jarná10 g
Smotana na varenie15 ml
Olivový olej20 ml
Drvená rasca1 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Čerstvá petržlenová vňaťpodľa chuti
Čerstvá bazalkapodľa chuti
Voda350 ml

Nechcete vážiť?

  • 27 g proteínovej omelety je 1 vrecko.
  • 15 g smotany na varenie je zhruba 1 polievková lyžica.
  • 20 ml olivového oleja sú zhruba 2 polievkové lyžice .
  • 1 g drvenej rasce je asi ½ čajovej lyžičky.

Ako pripraviť cuketové špagety s hlivou

  1. Z cukety si nachystáme špiralizérom špagety, prípadne klasickou škrabkou na zemiaky široké rezance.
  2. Vložíme ich do misky, zalejeme 200 ml vriacej vody a necháme chvíľu prehriať.
  3. Na polovici uvedeného množstva oleja speníme jarnú cibuľku, pridáme na malé kúsky nakrájanú hlivu a orestujeme.
  4. Ochutíme korením a drvenou rascou, zľahka osolíme a podlejeme 50 ml vody.
  5. Hneď ako sa voda odparí, pridáme do panvice scedené cuketové špagety a premiešame.
  6. Prisypeme nasekanú petržlenovú vňať a na záver zjemníme lyžicou smotany na varenie.
  7. Krátko ohrejeme a dáme bokom.
  8. Proteínovú omeletu dôkladne rozmiešame v 100 ml vody, pridáme k nej nadrobno nasekanú bazalku a na zvyšku olivového oleja vyprážame malé placky.
  9. Na tanier naložíme hotové špagety s hlivou a proteínovými placky.
  10. Zdobíme podľa chuti nasekanými bylinkami.

Zázračná hliva ustricová

V hlive nájdeme látky v takom množstve a pomere, ktorý ľudskému organizmu maximálne vyhovuje. Berie živiny zo stromov a človek si ich môže vziať z hlivy. Jej hojivé účinky spočívajú hlavne v látkach, ktoré majú schopnosť aktivovať bunky zaisťujúce prirodzenú imunitu organizmu. Okrem toho hliva obsahuje celý rad vitamínov, proteíny, steroly, niektoré mastné kyseliny a stopové prvky chrómu, medi, železa, jódu, sodíka, selénu a zinku. Okrem týchto cenných látok hliva obsahuje aj vlákninu, vďaka ktorej sa z tela uvoľňujú usadené škodliviny.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 191 kJ/285 kcal
Bielkoviny19,7 g
Sacharidy10,7 g
Tuky17,6 g
Vláknina3,5 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,0
1 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora 

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.