Špagety s paradajkami a olivami

2 hodnotení

Recept na špagety s paradajkami a olivami
Recept na špagety s paradajkami a olivami

Talianska kuchyňa – to sú kvalitné cestoviny, čerstvá zelenina a voňavé bylinky. Všetko nájdete v našom recepte. Je rýchly a low carb. Poďte naň.  

Na špagety s paradajkami a olivami potrebujeme

Proteínové cestoviny – špagety50 g
Cibuľka jarná20 g
Cesnak3 g
Cherry paradajka50 g
Olivy čierne15 g
Olivový olej10 ml
Parmezán10 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Čerstvá bazalkapodľa chuti

Bude sa vám hodiť

  • 50 g proteínových špagiet počítajte v suchom stave.  
  • 3 g cesnaku = 1 stredne veľký strúčik  
  • 15 g olív = cca 5 ks  
  • 10 ml olivového oleja = 1 polievková lyžica  
  • 10 g parmezánu = 5 čajových lyžičiek 

Ako pripraviť špagety s paradajkami a olivami

  1. Na olivovom oleji speníme najemno nakrájanú jarnú cibuľku.  

  2. Pridáme nasekaný cesnak a krátko orestujeme.  

  3. Vsypeme na kocky nakrájané paradajky a chvíľu ich necháme na panvici prehriať.  

  4. Vložíme uvarené proteínové špagety a premiešame.  

  5. Pridáme na kolieska nakrájané olivy.  

  6. Osolíme, okoreníme a zdobíme bazalkou.  

  7. Posypeme nastrúhaným syrom

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 166 KJ/279 kcal 
Bielkoviny19,9 g
Sacharidy16,6 g
Tuky14,6 g
Vláknina16,3 g

Čo takto špagety s krevetami?

Ak máte radi krevety, tak práve do tohto receptu sa skvele hodia. Postup je takmer rovnaký, len uberte množstvo špagiet (na 30 g) a k orestovanej cibuľke, cesnaku a cherry paradajkám pridajte 50 g kreviet.  

Nápady došli? Skúste ďalšie ľahký low carb recept.

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,5
2 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Receptov na špagety máme mnoho. Skúste niektorý

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov