Ako pripraviť tekvicovú omáčku
Proteínové špagety dáme variť podľa návodu do osolenej vody.
Cibuľu nakrájame nadrobno, tekvicu hokaido na menšie kocky.
Na oleji speníme cibuľu, vsypeme nasekaný cesnak a tekvicu a krátko orestujeme.
K orestovanej tekvici pridáme paradajkový pretlak a podlejeme vodou.
Zmes ochutíme soľou, čiernym korením, drvenou rascou a rozmarínom.
Prikryjeme pokrievkou a dusíme tekvicu do mäkka (podľa veľkosti kociek 5 – 10 minút).
Hneď ako tekvica zmäkne, preložíme všetko do mixéra a rozmixujeme na hladkú omáčku.
Omáčku vrátime späť do panvice, pridáme uvarené špagety a premiešame.
Podávame posypané parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.