💥 Ceny hore nohami 💥 Zľava 20 % takmer na všetko* s kódom: HORENOHAMI + darček ku každej objednávke. Len do nedele!

Tekvicová omáčka s proteínovými špagetami

3 hodnotení

Recept na tekvicovú omáčku s proteínovými špagetami
Recept na tekvicovú omáčku s proteínovými špagetami

Krémová tekvicová omáčka, perfektne vyladené korenie a cestoviny, ktoré cez vašu diétnu stravu škrt neurobia. Skúste tento jednoduchý, nielen jesenný recept. 

Na tekvicovú omáčku potrebujeme

Proteínové cestoviny – špagety (500 g)100 g
Tekvica hokaido100 g
Cibuľa červená30 g
Paradajkový pretlak20 g
Cesnak3 g
Olivový olej15 ml
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Sušený rozmarín2 g
Čerstvá petržlenová vňaťhrsť
Drvená rasca2 g
Parmezán25 g
Voda200 ml

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín vytvoríme 2 porcie tekvicovej omáčky so špagetami.  

  • 20 g paradajkového pretlaku = 1 polievková lyžica  

  • 3 g cesnaku = 1 menší strúčik  

  • 15 ml olivového oleja = 1,5 polievkovej lyžice  

  • 2 g sušeného rozmarínu = ½ čajovej lyžičky  

  • 2 g drvenej rasce = ½ čajovej lyžičky  

  • 25 g parmezánu = 4 polievkové lyžice 

Ako pripraviť tekvicovú omáčku

  1. Proteínové špagety dáme variť podľa návodu do osolenej vody. 

  2. Cibuľu nakrájame nadrobno, tekvicu hokaido na menšie kocky. 

  3. Na oleji speníme cibuľu, vsypeme nasekaný cesnak a tekvicu a krátko orestujeme

  4. K orestovanej tekvici pridáme paradajkový pretlak a podlejeme vodou. 

  5. Zmes ochutíme soľou, čiernym korením, drvenou rascou a rozmarínom. 

  6. Prikryjeme pokrievkou a dusíme tekvicu do mäkka (podľa veľkosti kociek 5 – 10 minút). 

  7. Hneď ako tekvica zmäkne, preložíme všetko do mixéra a rozmixujeme na hladkú omáčku

  8. Omáčku vrátime späť do panvice, pridáme uvarené špagety a premiešame. 

  9. Podávame posypané parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou. 

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 118 kJ/267 kcal
Bielkoviny21 g
Sacharidy20,9 g
Tuky10,8 g
Vláknina16,1 g

Videorecept na tekvicovú omáčku s proteínovými špagetami

Skúste tekvicovú omáčku s čili

Ak máte radi pikantné jedlá a chcete, aby omáčka ľahko štípala, pridajte do základu k cibuli a cesnaku polovicu čili papričky. Zbavte ju jadierok, nasekajte nadrobno a podľa postupu spoločne s cibuľou a cesnakom orestujte na olivovom oleji.   

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,7
3 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Tekvica hokaido a cestoviny v hlavnej role