💥 Ceny hore nohami 💥 Zľava 20 % takmer na všetko* s kódom: HORENOHAMI + darček ku každej objednávke. Len do nedele!

Cestovinová ryža s bravčovou sviečkovicou

2 hodnotení

Recept na cestovinovú ryžu s bravčovou sviečkovicou
Recept na cestovinovú ryžu s bravčovou sviečkovicou

Risoni – proteínové cestoviny, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako ryža. Sú základom skvelých diétnych receptov. Napríklad toho s bravčovou sviečkovicou a zeleninou. Skúsite ho? 

Na cestovinovú ryžu s bravčovou sviečkovicou potrebujeme

Proteínové cestoviny – risoni25 g
Bravčová panenka70 g
Cibuľa biela20 g
Paprika svetlá30 g
Cherry paradajka40 g
Cesnak3 g
Olivový olej10 ml
Paprika mletá sladká1 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Čerstvá petržlenová vňaťpodľa chuti
Parmezán10 g
Voda20 ml

Bude sa vám hodiť

  • 3 g cesnaku = 1 menší strúčik
  • 10 ml olivového oleja = 1 polievková lyžica
  • 1 g mletej papriky = ½ čajovej lyžičky
  • 10 g parmezánu = 5 čajových lyžičiek
  • Gramáž cestovín je uvedená v suchom stave; gramáž mäsa v surovom stave.

Ako pripraviť cestovinovú ryžu s bravčovou sviečkovicou

  1. Cestovinovú ryžu (risoni) uvaríme podľa návodu.  

  2. Bravčovú sviečkovicu, cibuľu, bielu papriku a paradajky nakrájame na drobné kocky.  

  3. Na oleji opečieme bravčovú sviečkovicu, osolíme ju a okoreníme.  

  4. Pridáme nakrájanú cibuľu, prelisovaný strúčik cesnaku a krátko opečieme.  

  5. Postupne pridáme najprv nakrájanú bielu papriku, potom paradajky.  

  6. Zmes podlejeme lyžicou vody.  

  7. Posypeme mletou červenou paprikou, znovu podlejeme lyžicou vody a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.  

  8. Nakoniec vmiešame do zmesi uvarené risoni a spoločne trochu prehrejeme.  

  9. Podávame s nastrúhaným parmezánom. 

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 271 kJ/ 304 kcal 
Bielkoviny26,7 g
Sacharidy12,6 g
Tuky16,2 g
Vláknina9,3 g

Pár vychytávok na ešte lepšiu cestovinovú ryžu

  • Pred restovaním prešpikujte bravčovú sviečkovicu čerstvou vetvičkou rozmarínu. Ten pokrm krásne prevonia a dodá mu ešte výraznejšiu chuť.  
  • V hubovej sezóne využite obľúbené druhy húb (hríbiky, kuriatka, šampiňóny, hlivu atď.) a vmiešajte ich do zmesi s risoni. Chuť jedla tým ešte viac zvýrazníte. 

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

5,0
2 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Skúste cestovinovú ryžu aj v ďalších receptoch