Zelená výpredaju! Produkty v pôvodnom kabátiku so zľavou až 40 %Vyberte si. Len do vypredania zásob.

Morčacie prsia v paradajkovej omáčke s risoni

  • Obed
  • Večera
Recept na morčacie prsia s proteínovými risoni
  • jednoduché
  • 1 porcia
  • 35 min
  • od 3. kroku
Šťavnaté kúsky morčacieho mäsa, krémová pradajková omáčka a proteínové cestoviny, ktoré majú až o 60 % menej sacharidov než tie klasické. Pripravte si low carb obed alebo večeru.

Na morčacie prsia s risoni potrebujeme

Cesnak5 g
Cibuľa biela30 g
Citrónová šťava10 ml
Olivový olej10 ml
Proteínové cestoviny – risoni25 g
Sušený koriander0,5 g
Morčacie prsia80 g
Paprika mletá sladká1 g
Parmezán10 g
Koreniepodľa chuti
Paradajkový pretlak20 g
Soľpodľa chuti
Zakysaná smotana10 g
Zázvor sušený0,5 g

Nechcete vážiť?

  • 5 g cesnaku sú 2 menšie strúčiky.  
  • 0,5 g sušeného koriandra a zázvoru je 1 väčšia štipka. 
  • 1 g mletej papriky sú 2 väčšie štipky. 
  • 10 ml olivového oleja je 1 polievková lyžica. 
  • 30 g cibule je polovica stredne veľkej cibule.

Ako pripraviť morčcie prsia s risoni

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a na olivovom oleji orestujeme na panvici dozlata.  
  2. Pridáme nakrájané kúsky morčacieho mäsa.  
  3. Ochutíme zázvorom, paprikou a koriandrom.  
  4. Pridáme soľ, korenie a zamiešame.  
  5. Mäso na panvici restujeme cca 5 minút.  
  6. Potom pridáme cesnak, primiešame paradajkový pretlakcitrónovú šťavu
  7. Zamiešame a necháme variť ďalšie 3 minúty.  
  8. Nakoniec k omáčke pridáme lyžičku kyslej smotany alebo bieleho jogurtu na zjemnenie.  
  9. Do pripravenej zmesi vmiešame proteínové risoni, ktoré sme uvarili podľa návodu.  
  10. Posypeme parmezánom, ozdobíme bazalkou a servírujeme.

Proteínové risoni namiesto klasických cestovín

Proteínové risoni majú v priemeru o 60 % menej sacharidov než bežné cestoviny. Svoj denný príjem sacharidov tak máte pod kontrolou. To sa hodí hlavne v prípade, že preferujete low carb štýl stravovania. Navyše obsahujú vysoké množstvo bielkovín, takže vás zasýtia aj v malom množstve.

Prečo jesť morčacie mäso?

Morčacie mäso má veľmi nízky obsah tukov a v porovnaní s inými mäsami omnoho vyšší obsah bielkovín. Tie potrebujeme na obnovu a správne fungovanie buniek. Ide teda o veľmi kvalitné mäso, ktoré je zároveň ľahko stráviteľné
Okrem toho morčacie mäso obsahuje zdraviu prospešné tuky, dôležité vitamíny radu B, kyselinu linolovú, ktorá znižuje hladinu cholesterolu, a zvýšené množstvo minerálov – železo, vápnik, selén a zinok.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 373 kJ/328 kcal
Bielkoviny32 g
Sacharidy17 g
Tuky14 g
Vláknina9 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,7
19 hodnotení
Martina Dvořáková manažérka produktového oddelenia a diétna trénerka KetoDiet

Autor

Martina Dvořáková
Profil autora 

Naša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.