Ako pripraviť čokoládovú tortu s pudingom
- Najprv si pripravíme puding rozmiešaním všetkých troch zmesí v 400 ml vody.
- Puding necháme stuhnúť v chladničke aspoň 30 minút (ideálne dlhšie).
- Vaječné bielky vyšľaháme s 3 polievkovými lyžicami múčkového erytritolu.
- Hneď ako vznikne tuhý sneh, zašľaháme olej a opatrne vmiešame sypkú zmes vytvorenú z proteínového nápoja, 15 g kakaa, mandľovej múky, prášku do pečiva a vytvoríme cesto.
- Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm a pečieme na 170 °C 15 – 20 minút.
- Hotový korpus necháme vychladnúť.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s 3 polievkovými lyžicami múčkového erytritolu, pridáme najskôr puding a zvyšný kakaový prášok a šľaháme dovtedy, kým sa všetko riadne nespojí. Nakoniec za stáleho šľahania pridáme tvaroh, ktorý krém krásne zjemní.
- Pudingový krém navrstvíme na pripravený korpus a necháme v chladničke stuhnúť ideálne do druhého dňa.