Týždeň zliav navyše! Využite Black Friday a objednajte so zľavou až 70 %. Len do nedele 4. 12. Tak rýchlo do e-shopu!

Low carb tvarohový cheesecake

  • Bez lepku
  • Chuťovka
  • jednoduché
  • 6 porcií
  • 90 min
  • od 2. kroku
Recept na low carb tvarohový cheesecake

Cheesecake – jeden z najobľúbenejších dezertov s poriadnou vrstvou krémovej náplne. Pripravte si tento nadýchaný tvarohový dezert v low carb podobe. Maškrtiť sa totiž dá aj zdravšie.

Na low carb tvarohový cheesecake potrebujeme

Proteínové tyčinky – príchuť čokoláda (14 ks – 7 porcií)36 g
Proteínový nápoj – príchuť vanilka (35 porcií)27 g
Maslo50 g
Tvaroh mäkký nízkotučný (alobal)250 g
Tvaroh polotučný (vanička)125 g
Kakao holandské5 g
Mandľová múka60 g
Vajce2 ks
Erytritol20 g
Erytritol krištalický60 g
Voda10 ml
Soľ2 g
Citrónová kôra10 g

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín vytvoríme 6 porcií tvarohového cheesecaku.

  • 36 g proteínovej tyčinky = 1 ks
  • 27 g proteínového nápoja = 2 zarovnané odmerky alebo 1 vrecko
  • 5 g holandského kakaa = 1 zarovnaná polievková lyžica
  • 60 g mandľovej múky = 7,5 polievkovej lyžice
  • 20 g práškového erytritolu = 1,5 polievkovej lyžice
  • 60 g kryštalického erytritolu = 6 polievkových lyžíc
  • 2 g soli = ½ čajovej lyžičky (štipka)
  • 10 g citrónovej kôry = 1 polievková lyžica

Ako pripraviť tvarohový cheesecake

  1. Čokoládovú proteínovú tyčinku rozomelieme alebo rozmixujeme najemno.
  2. Zmiešame ju s mandľovou múkou, kakaom, práškovým erytritolom, so štipkou soli a zmäknutým maslom.
  3. Spracujeme cesto, ku ktorému primiešame lyžicu vody.
  4. Tortovú formu s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie a pomocou lyžice utvoríme naspodku formy tenkú vrstvu korpusu.
  5. Takto vypracovaný korpus necháme chvíľu oddýchnuť v chladničke.
  6. Oba tvarohy vyšľaháme spoločne s kryštalickým erytritolom a citrónovou kôrou.
  7. Hneď ako sa suroviny spoja do hladkého krému, pridáme druhé vajce, ktoré tiež všľaháme do cesta.
  8. Hotové cesto nalejeme na korpus a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.
  9. Pečieme asi 40 minút. Len čo začnú zlatnúť okraje alebo vrch cheesecaku, teplotu stiahneme na 150 °C a pečieme ešte 10 minút.
  10. Hotový cheesecake necháme vychladnúť a dáme poležať do chladničky aspoň na 2 hodiny, ideálne cez noc (korpus natiahne vlhkosť z cesta a lepšie sa potom krája).

Čím môžete low carb cheesecake ozdobiť?

Cheesecake si od 2. kroku diétneho plánu ozdobte lesným ovocím (denne môžete až 100 g). Čučoriedky, maliny, černice, lesné jahody či brusnice sú skvelou verziou nízkokalorického ovocia vhodného cez diétu. Lesné ovocie je okrem výbornej chuti zároveň veľmi bohaté na antioxidanty, ktoré pôsobia priaznivo na ľudský organizmus.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 032 kJ/247 kcal
Bielkoviny18,3 g
Sacharidy5,5 g
Tuky16,8 g
Vláknina2,4 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

5,0
2 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora 

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Skúste aj ďalšie low carb dezerty