Červená šošovica s kuracím mäsom a paradajkami

3 hodnotení

Rýchly recept na červenú šošovicu s kuracím mäsom a paradajkami
Rýchly recept na červenú šošovicu s kuracím mäsom a paradajkami

Kedy ste mali naposledy šošovicu? Strukoviny v strave často chýbajú. Červená šošovica obsahuje množstvo bielkovín, vitamínov i minerálov, a pozor, nenadúva. Skúste ju napríklad s kuracím a paradajkami

Na červenú šošovicu s kuracím a paradajkami potrebujeme

Červená šošovica40 g
Kuracie prsia100 g
Cherry paradajka100 g
Paprika zelená30 g
Cesnak3 g
Paradajkový pretlak20 g
Cibuľa biela20 g
Olivový olej10 ml
Čerstvá petržlenová vňaťpodľa chuti
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Drvená rasca1 g
Karí2 g

Nechcete vážiť?

Nemáte poruke kuchynskú váhu? Nevadí. S našimi tipmi ju nebudete potrebovať a ešte ušetríte cenné minúty, pretože:

  • 40 g červené šošovice = 4 polievkové lyžice,
  • 3 g cesnaku = 1 menší strúčik,
  • 20 g paradajkového pretlaku = 1 polievková lyžica,
  • 10 ml olivového oleja = 1 polievková lyžica,
  • 1 g drvenej rasce = ½ čajovej lyžičky (štipka),
  • 2 g karí = 1 čajová lyžička

Ako na červenú šošovicu s kuracím a paradajkami

  1. Červenú šošovicu prepláchneme v teplej vode a dáme variť do vriacej osolenej vody. Varíme asi 5 min, kým nezmäkne, scedíme.
  2. Na lyžici olivového oleja sprudka opečieme na drobné kocky nakrájané kuracie mäso, ktoré na panvici osolíme a okoreníme. Hneď ako je mäso opečené, z panvice ho vyberieme.
  3. Do výpeku z mäsa pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Prihodíme na malé kocky nakrájanú bielu papriku. Orestujeme.
  5. Pridáme prelisovaný cesnak, lyžicu paradajkového pretlaku a na kocky nakrájané paradajky.
  6. Do zmesi vrátime späť opečené mäso. Pridáme uvarenú šošovicu.
  7. Dochutíme mletou rímskou rascou, karí korením, soľou a čiernym korením.
  8. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Ešte lepšie chutí so šalátom

Rozveseľte si tanier a potešte zažívanie. Pri podávaní môžete červenú šošovicu s kuracím mäsom a paradajkami doplniť o ľubovoľný šalát. Skúste valeriánku poľnú, rukolu, ľadový šalát alebo hlávkový šalát.

Prečo sa červenú šošovicu vyplatí zaradiť do jedálneho lístka?

Červená šošovica je veľmi obľúbená diétna potravina. Obsahuje veľké množstvo bielkovín, vitamínov (B6) a minerálnych látok (železo, selén, fosfor, zinok a mangán). A pretože má schopnosť rovnomerného uvoľňovania glukózy do krvi, je vhodná aj pre diabetikov.

Skvele zasýti vďaka vysokému podielu vlákniny a zároveň pôsobí preventívne proti zápche. Jej najväčšou prednosťou oproti iným druhom šošovice je to, že je už zbavená šupky a nenadúva, preto ju bez obáv môžu do stravy zaradiť aj dojčiace mamičky.

Červená šošovica nespôsobuje kolísanie hladiny cukru v krvi.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 558 kJ/ 373 kcal
Bielkoviny36,2 g
Sacharidy24,8 g
Tuky11,4 g
Vláknina12,4 g

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,3
3 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Ďalšie recepty plné strukovín a zeleniny

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov