Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu

Návrat slávy sušeného mäsa

Aj keď sa to mnohým ľuďom môže zdať prekvapivé, sušené mäso nie je čerstvou novinkou 21. storočia. V strave našich predkov by sme ho mohli nájsť pomerne bežne. A je dobre, že sa v súčasnosti k tejto dobrote radi vraciame.

Prečo jerky?

Názov jerky je anglickým výrazompre sušené mäso. A samo sušenie je jedným z najstarších spôsobov úpravy jedla, ktoré je vhodné pre jeho dlhodobé uchovávanie. Túto metódu používali už starí Egypťania na skladovanie mäsa a ďalších potravín, pretože neexistovali také široké možnosti konzervovanie ako dnes. Mäso sa sušilo na slnku alebo pri ohni.

Hlavnými priekopníkmi, ktorí sušenie mäsa priviedli k dokonalosti, boli Indiáni. Sušili ho vonku na slniečku so zachovaním maximálnej dávky energetickej hodnoty a pri minimálnej hmotnosti. Pri kočovnom spôsobe života si tak jednoducho presunú „desiaty“ na ďaleké cesty. Po vynáleze elektriny ľudia začali uchovávať potraviny v chladničkách, ale tento príbeh už všetci poznáme. V súčasnosti sa k sušenému mäsu vraciame ako k zdravej a energeticky výdatnej potravine.

Dostanú každého

Jerky sa teraz opäť hrejú na výslní nášho záujmu. Majú fanúšikov medzi športovcami či ľuďmi, ktorí si zakladajú na zdravom životnom štýle. Sú však aj veľmi obľúbené ako pochutina pri posedení s priateľmi. Nech ste, kto ste, do sušeného mäsa jerky sa právom zamilujete pre jeho vôňu a jedinečnú chuť. Konzumácia sušeného mäsa tiež zvyšuje bdelosť, preto je perfektná napríklad pre vodiča alebo pracovníkov, ktorí pracujú v noci. Na rozdiel od čipsov a iného slaného „zla“ je maškrtenie sušeného mäsa zdravou a kvalitnou voľbou.

Nenahraditeľné pri diéte

Jerky je ideálne nielen pri proteínovej diéte. Vďaka vysokému obsahu bielkovín a nízkemu obsahu tukov skvele zapadá do ktorýchkoľvek diétnych plánov. Navyše v sebe skrýva aj veľa minerálov a vitamínov. Pre sušené mäso KetoDiet sú charakteristické vysoké výživové hodnoty v malom objeme.

Konkrétnejšie, 25 g sušeného mäsa zodpovedá asi 60 g surového nemastného mäsa so všetkými prospešnými nutričnými hodnotami. Ako tradičný spôsob konzervácie mäsa sa využívala metóda solením. Presušením sa získa potravina, ktorá má prirodzene málo sacharidov, ale hlavne minimum tuku.

V dnešnej modernej dobe už využívame aj iné techniky ako solenie, a to predovšetkým z dôvodu regulácie príjmu soli v potravinách. Denné odporúčané množstvo soli zdravotníckou organizáciou je asi 6 g. Pozrime sa podrobne na sušené mäso KetoDiet a jeho zaradenie do proteínovej diéty. Keď prepočítame množstvo soli na jedno vrecúško s hmotnosťou 30 g, zistíme, že obsahuje 1,44 g soli.

V priebehu proteínovej diéty odporúčame jerky od 2. kroku ako vhodné bielkovinové jedlo.

Odporúčané stravovanie

raňajky

dopoludňajšia desiata  

  • syrová omeleta KetoDiet                                                                          

obed

olovrant

  • proteínový nápoj KetoDiet s vanilkovou príchuťou                                                               

večera

Pochúťka na dovolenku

Dôležitou prednosťou sušeného mäsa, ako sme spomenuli na začiatku článku, je nenáročnosť na skladovanie. Skladovacie teploty sa pohybujú medzi +5 až +30 ° C a to aj dlhodobo. Vďaka tejto výhode je sušené mäso vhodné do extrémnych podmienok či už pri športe, turistike, dlhšej jazde autom alebo v práci, kde nie je dostupné bežné stravovanie. Preto sú jerky skvelou voľbou nielen na výlety a dovolenky a vy sa nemusíte obávať, že sa vám vaše desiata pokazí.  

Sušené mäso KetoDiet je gurmánsky zážitok. Voňavé, chrumkavé a s jedinečnou chuťou.

Kúpiť sušené mäso KetoDiet.

Tenhle článek stojí za sdílení!

Podpora

Potrebujete poradiť?

Ozvite sa nám a my vám poradíme ako schudnúť.

Predajné miesta

KetoDiet produkty si môžete zakúpiť u vybraných partnerov.

Mapa predajní

Majte prehľad

Prihláste sa na odber nášho newslettra a o všetkom budete vedieť ako prvý.

  • Heureka
  • PPL
  • Visa
  • Maestro
  • Mastercard