🟢 Schudnite do leta včas so zľavou až 30 %. Každý deň navyše odmena pre vás. Len do nedele.

Recept na zapečenú cuketu
Recept na zapečenú cuketu

Cukety sú skvelé nielen v priebehu redukčných diét. Obsahujú množstvo vlákniny, vitamínov a minerálov. V rúre je možné ich zapekať na stovky spôsobov. My sme siahli po póre. Ochutnáte? 

Na zapečenú cuketu potrebujeme

proteínová placka – príchuť cesnak27 g
Cuketa100 g
Cesnak3 g
Pór10 g
Olivový olej10 ml
Smotana na varenie50 ml
Rasca1 g
Sušené oregano2 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Voda70 ml

Nechcete vážiť?

  • 27 g proteínové placky = 1 vrecko 
  • 3 g cesnaku = 1 menší strúčik  
  • 10 ml olivového oleja = 1 polievková lyžica  
  • 30 ml smotany na varenie = 3,5 polievkovej lyžice  
  • 1 g rasce = ½ čajovej lyžičky  
  • 2 g sušeného oregana = 1 čajová lyžička 

Ako pripraviť zapečenú cuketu

  1. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. 
  2. Osolíme ji a necháme pustit vodu, kterou z ní vymačkáme a slijeme.  
  3. Pórek nakrájíme na tenká půlkolečka. 
  4. Směs na česnekovou placku důkladně metličkou rozmícháme v 70 ml vody smíchané s 30 ml smetany. 
  5. K vymačkané cuketě přidáme pórek a ochutíme kmínem, oreganem a pepřem, zlehka osolíme. 
  6. Do olejem vymazané zapékací misky rozprostřeme cuketu a zalijeme nachystanou směsí na česnekovou placku. 
  7. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C po dobu 25–30 minut. 

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 116 kJ/267 kcal 
Bielkoviny19 g
Sacharidy8,5 g
Tuky17,2 g
Vláknina1,4 g

Cuketová plnka k mäsu a rybám

Zapečenú cuketu možno využiť aj ako prílohu v zmysle plnky. Od 2. kroku diétneho plánu ju môžete servírovať spoločne s menším plátkom obľúbeného chudého mäsa alebo ryby. 

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,3
3 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Ďalšie zeleninové recepty prídu vhod