Hrachová polievka a hrášková polievka nie je to isté. Na hráškovú polievku potrebujete mäkký zelený hrášok. My sme v našom recepte použili mrazený hrášok, no v sezóne môžete siahnuť po čerstvom hrášku. Hrášková polievka má sviežu zelenú farbu a patrí medzi zeleninové polievky.
Čerstvý hrášok je tvorený až z 80 % vodou. Obsahuje veľké množstvo vitamínov skupiny B, ktoré sú skvelé pre náš imunitný systém, vitamíny C a E. Je bohatý na bielkoviny a vlákninu. Pre sacharidy, ktoré hrášok obsahuje, ho v priebehu diétneho plánu používame až v 2. alebo 3. kroku.
Oproti tomu základom hrachovej polievky je suchý hrach, ktorý treba pred spracovaním namočiť. Farba polievky je žltá a ide o strukovinovú polievku.
Aká je podľa vás najlepšia hrášková polievka? Podeľte sa s nami o recept v skupine Moja KetoDiet.