Zelená výpredaju! Produkty v pôvodnom kabátiku so zľavou až 40 %Vyberte si. Len do vypredania zásob.

Tvarohový cheesecake s malinami

  • Raňajky
  • Svačina
  • Chuťovka
Recept na tvarohový cheesecake s malinami
  • náročnejšie
  • 10 porcií
  • 80 min
  • od 3. kroku
Krémovému cheesecaku je takééé ťažké odolať. Tak neodmietajte a povedzte ÁNO! Doprajte si jemný tvarohový dezert s malinami, aj keď si strážite líniu.

Na tvarohový cheesecake potrebujeme

Čerstvá mätapodľa chuti
Kokosová múka50 g
Maliny50 g
Mandľová múka50 g
Maslo100 g
Proteínové müsli – s ovocím100 g
Proteínové smoothie – príchuť lesná zmes (7 porcií)54 g
Škorica mletá3 g
Tvaroh tučný1000 g
Vajce4 ks
Xylitol (brezový cukor)100 g

Bude sa vám hodiť

  • 54 g ovocného proteínového smoothie sú 2 vrecká.
  • 3 g mletej škorice je 1 menšia čajová lyžička.
  • Z uvedeného množstva surovín pripravíte 10 porcií tvarohového cheesecaku.

Ako pripraviť základ cheesecaku

  1. Proteínové müsli s ovocím rozomelieme najemno. 
  2. Pridáme mandľovú kokosovú múku
  3. Vmiešame 100 gramov rozpusteného masla
  4. K zmesi pridáme čajovú lyžičku mletej škorice. 
  5. Hmotu rozložíme a poriadne vtlačíme na dno nevymastenej tortovej formy.

Ako pripraviť náplň cheesecaku

  1. Štyri veľké vajcia zmiešame so 100 g xylitolu
  2. Keď sa vytvorí pena, začneme po lyžiciach pridávať tučný tvaroh
  3. Nakoniec opatrne vmiešame 2 vrecúška proteínového smoothie s príchuťou lesnej zmesi
  4. Náplň rovnomerne kladieme na pripravený korpus
  5. Pečieme jednu hodinu v rúre pri teplote 150 °C (140 °C, ak máte teplovzdušnú rúru). 
  6. Vyskúšame, či je cheesecake dosť upečený: stred aj okraje musia byť pevné. Ak do náplne zapichneme špajľu, bude sa torta lepiť (je krémová), ale nebude tiecť. 
  7. Potom ju vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť
  8. Vrch ozdobíme čerstvými malinami roztlačenými s trochou xylitolu a čerstvou mätou. 

Viac bielkovín vo vašom dezerte

Bielkoviny sú základnou stavebnou jednotkou nášho tela. Pomáhajú nám regenerovať udržiavať svalovú hmotu. Napriek tomu ich často máme nedostatok. Pridaním ochuteného proteínového prášku pri pečení tak nielen doplníte kvalitný proteín, ale zároveň si doprajete skvelú chuť svojho obľúbeného low carb dezertu. A to aj počas chudnutia.

Aký je podľa vás najlepší cheesecake? Podeľte sa s nami o recept v skupine Moja KetoDiet.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 550 kJ/371 kcal
Bielkoviny19,6 g
Sacharidy11,7 g
Tuky25,1 g
Vláknina5,3 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,6
20 hodnotení
Martina Dvořáková manažérka produktového oddelenia a diétna trénerka KetoDiet

Autor

Martina Dvořáková
Profil autora 

Naša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.