🎄 Potrebujete balíček do Vianoc? Objednajte do stredy 17. 12. do 12 hod. U neskorších objednávok doručenie včas nesľubujeme. ✅ P.S. Darčekové poukazy posielame obratom do e-⁠mailu.

Recept na low carb dezert – škoricovú panna cottu
Recept na low carb dezert – škoricovú panna cottu

Maškrtíte lyžičku za lyžičkou a zrazu je tento low carb dezert preč. A viete čo? Vôbec si to nemusíte vyčítať. Recept je totiž diétny a vy si môžete panna cottu dopriať bez obáv aj počas chudnutia.

Na škoricovú panna cottu potrebujeme

Proteínový puding príchuť vanilka 30 g
Mandľové mlieko50 ml
Jogurt biely grécky25 g
Tvaroh tučný (vanička)25 g
Čakankový sirup5 g
Škorica mletá2 g
Kakao holandské2 g

Nechcete vážiť?

  • 25 g bieleho jogurtu je zhruba 2,5 polievkovej lyžice. Do receptu sme použili jogurt s 3,7 % obsahu tuku.
  • 25 g tvarohu je zhruba 2,5 polievkovej lyžice.
  • 5 g čakankového sirupu je asi 1 čajová lyžička.
  • 2 g mletej škorice a kakaa je asi 1/3 lyžičky.

Ako pripraviť panna cottu so škoricou

  1. Tvaroh, jogurt, mandľové mlieko, čakankový sirup a mletú škoricu zmiešame v miske.  
  2. Pridáme zmes na proteínový puding a metličkou vyšľaháme tak, aby sa všetky ingrediencie spojili.  
  3. Zmes nalejeme do pohára a necháme v chladničke aspoň 60 minút stuhnúť.
  4. Pred podávaním ozdobíme kakaom.

Vyskúšajte panna cottu s jablčným prelivom

Polovicu jablka ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a zalejeme vodou tak, aby bolo sotva ponorené. Osladíme xylitolom a podusíme domäkka. Panna cottu môžeme poliať jablčným rozvarom.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:832 kJ/199 kcal
Bielkoviny23,1 g
Sacharidy8,3 g
Tuky6 g
Vláknina8,9 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,9
16 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Sladko a bez výčitiek. Dajte si

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov