Ako pripraviť keto tortičku
- Plátky želatíny ponoríme do 50 ml vody a necháme asi 10 minút napučať.
- Tvaroh, jogurt, zmäknuté maslo a čakankový sirup vyšľaháme tak, aby sa všetko spojilo do hladkého krému.
- K takto vzniknutému krému prisypeme zmes na proteínovú panna cottu a dôkladne ju do zmesi zašľaháme.
- Hotový krém rozdelíme do dvoch misiek alebo pohárov a dáme do chladničky.
- Do menšieho hrnca dáme mrazené ovocie, prilejeme 100 ml vody, pridáme 2 polievkové lyžice xylitolu a privedieme do varu.
- Hneď ako sa xylitol rozpustí a odparí sa asi 1/3 vody, dáme hrniec bokom trochu vychladnúť.
- Do ešte teplého ovocného rozvaru (nesmie byť vriaci) pridáme napučanú želatínu (bez vody, v ktorej sa namáčala) a dôkladne miešame, kým sa úplne nerozpustí.
- Hotový rozvar so želatínou necháme vychladnúť na izbovú teplotu a polejeme ním prichystaný krém v miskách.
- Hotový low carb dezert dáme vychladnúť do chladničky, kým želatína nestuhne.