- veľmi jednoduché
- 2 porcie
- 60 min
- od 2. kroku
Sladká torta nemusí byť škrt cez vašu snahu schudnúť. Tento tvarohový low carb zákusok štíhlym krivkám skvele rozumie. Ochutnajte.
Na keto tortičku potrebujeme
Proteínová panna cotta – príchuť smotana a vanilka (7 porcií) | 27 g |
Mrazené ovocie - lesná zmes | 100 g |
Tvaroh tučný (vanička) | 100 g |
Jogurt biely grécky | 100 g |
Maslo | 20 g |
Čakankový sirup | 10 g |
Xylitol (brezový cukor) | 20 g |
Voda | 150 ml |
Želatína - plátky | 1,5 g |
Nechcete vážiť?
Z uvedených surovín vytvoríme 2 porcie keto tortičky.
- 27 g proteínovej panna cotty je 1 vrecko.
- 100 g tučného tvarohu je zhruba 7 polievkových lyžíc.
- 100 g gréckeho bieleho jogurtu (5 % obsah tuku) je zhruba 7 polievkových lyžíc.
- 10 g čakankovéhos irupu je približne 1 polievková lyžica.
- 20 g xylitolu sú zhruba 2 zarovnané polievkové lyžice.
- 1,5 g plátkov želatíny je 1,5 ks.
Ako pripraviť keto tortičku
- Plátky želatíny ponoríme do 50 ml vody a necháme asi 10 minút napučať.
- Tvaroh, jogurt, zmäknuté maslo a čakankový sirup vyšľaháme tak, aby sa všetko spojilo do hladkého krému.
- K takto vzniknutému krému prisypeme zmes na proteínovú panna cottu a dôkladne ju do zmesi zašľaháme.
- Hotový krém rozdelíme do dvoch misiek alebo pohárov a dáme do chladničky.
- Do menšieho hrnca dáme mrazené ovocie, prilejeme 100 ml vody, pridáme 2 polievkové lyžice xylitolu a privedieme do varu.
- Hneď ako sa xylitol rozpustí a odparí sa asi 1/3 vody, dáme hrniec bokom trochu vychladnúť.
- Do ešte teplého ovocného rozvaru (nesmie byť vriaci) pridáme napučanú želatínu (bez vody, v ktorej sa namáčala) a dôkladne miešame, kým sa úplne nerozpustí.
- Hotový rozvar so želatínou necháme vychladnúť na izbovú teplotu a polejeme ním prichystaný krém v miskách.
- Hotový low carb dezert dáme vychladnúť do chladničky, kým želatína nestuhne.
Xylitol = sladidlo plné benefitov
Xylitol je sladidlo, ktoré sa vyrába z brezového dreva a má asi o 40 % menší kalorický obsah ako bežný cukor. Hladinu krvného cukru tak zdvíha len mierne, čo ocenia predovšetkým diabetici, športovci a ľudia, ktorí sa venujú zdravému životnému štýlu. Xylitol je odporúčaný mnohými stomatologickými asociáciami na celom svete schválením cukrárskych výrobkov bez cukru, v ktorých xylitol tvorí najmenej 50 % celkového sladidla. Xylitol je predmetom mnohých odborných štúdií, predpokladá sa totiž, že by mohol mať aj ďalšie využitie v oblasti medicíny.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 297 kJ/310 kcal |
Bielkoviny | 20,2 g |
Sacharidy | 15,7 g |
Tuky | 16,7 g |
Vláknina | 3,7 g |
Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
Vhodné ako
Autor
Silvie LabuťováAutorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.
Ochutnajte aj ďalšie low carb dezerty
Potrebujete poradiť?
Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.