Ako pripraviť šampiňóny plnené fetou
Šampiňóny olúpeme, odstránime nožičky a prebytočný okraj, aby sa nám v šampiňóne vytvorila čo najhlbšia jamka.
Na lyžici oleja orestujeme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme na malé kocky nakrájané nožičky šampiňónov a restujeme.
Len čo šampiňóny zmäknú, pridáme kocky šunky.
Spoločne orestujeme, okoreníme, dochutíme mletou rascou a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Hotovú zmes preložíme do misky a necháme trochu vychladnúť.
Hneď ako zmes vychladne, pridáme na kocky nakrájaný syr feta (časť syra môžeme ponechať, nastrúhať na hrubom strúhadle a posypať ním hotový pokrm) a premiešame.
Do zapekacej misky, ktorú sme vymazali lyžičkou oleja, naukladáme šampiňóny.
Naplníme ich pripravenou zmesou (zvyšnú zmes, ktorá sa nám nezmestí do šampiňónov, navrstvíme vedľa nich do misky).
Šampiňóny zalejeme zmesou na proteínovú omeletu rozmiešanú v 50 ml vody.
Pečieme 30 minút zakryté alobalom v rúre vyhriatej na 170 °C.
Potom alobal odstránime a pečieme ďalších 10 – 15 minút (dĺžka pečenia sa odvíja od veľkosti šampiňónov).