Vianočná zľava 15 % s kódom ZIMA2024
Každý deň navyše iná odmena v adventnom kalendári.
Každý deň navyše iná odmena v adventnom kalendári.
Šampiňóny nemajú takú výrazne hubovú chuť, preto si ich obľúbili aj tí, ktorí huby nemusia. Zapečené chutia skvele. Napríklad plnené šunkou a syrom feta, zaliate zmesou plnou bielkovín.
Proteínová omeleta – príchuť ementál a sušené paradajky | 27 g |
Šampiňón biely | 150 g |
Syr feta | 60 g |
Cibuľka jarná | 20 g |
Šunka od kosti | 40 g |
Olivový olej | 15 |
Soľ | podľa chuti |
Korenie | podľa chuti |
Čerstvá petržlenová vňať | hrsť |
Drvená rasca | 1 g |
Voda | 50 ml |
Z uvedených ingrediencií vytvoríme 2 porcie šampiňónov plnených fetou.
27 g proteínovej omelety = 1 vrecko
15 ml olivového oleja = 1,5 polievkovej lyžice
1 g drvenej rasce = ½ čajovej lyžičky
Šampiňóny olúpeme, odstránime nožičky a prebytočný okraj, aby sa nám v šampiňóne vytvorila čo najhlbšia jamka.
Na lyžici oleja orestujeme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme na malé kocky nakrájané nožičky šampiňónov a restujeme.
Len čo šampiňóny zmäknú, pridáme kocky šunky.
Spoločne orestujeme, okoreníme, dochutíme mletou rascou a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Hotovú zmes preložíme do misky a necháme trochu vychladnúť.
Hneď ako zmes vychladne, pridáme na kocky nakrájaný syr feta (časť syra môžeme ponechať, nastrúhať na hrubom strúhadle a posypať ním hotový pokrm) a premiešame.
Do zapekacej misky, ktorú sme vymazali lyžičkou oleja, naukladáme šampiňóny.
Naplníme ich pripravenou zmesou (zvyšnú zmes, ktorá sa nám nezmestí do šampiňónov, navrstvíme vedľa nich do misky).
Šampiňóny zalejeme zmesou na proteínovú omeletu rozmiešanú v 50 ml vody.
Pečieme 30 minút zakryté alobalom v rúre vyhriatej na 170 °C.
Potom alobal odstránime a pečieme ďalších 10 – 15 minút (dĺžka pečenia sa odvíja od veľkosti šampiňónov).
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 045 kJ/ 250 kcal |
Bielkoviny | 19,4 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 17 g |
Vláknina | 1,9 g |
Budete potrebovať:
350 g bieleho tofu,
120 ml rozpusteného kokosového oleja (musí byť rafinovaný, zbavený vône kokosu),
3 lyžice citrónovej šťavy,
2 lyžice jablčného octu,
1 lyžicu lahôdkového droždia,
1 lyžičku sušenej cibule,
1 lyžičku sušeného cesnaku,
štipku sušenej pažítky,
1 lyžičku soli.
Postup:
Všetky ingrediencie dajte do mixéra a rozmixujte dohladka.
Menší plech alebo formu vyložte papierom na pečenie a zmes do nej preneste.
Dajte vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Predhrejte rúru na 200 °C a syr pečte zhruba 35 minút.
Syr nechajte úplne vychladiť a potom ešte stuhnúť v chladničke (najlepšie cez noc, aby sa nerozpadal).
Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.