Zelená výpredaju! Produkty v pôvodnom kabátiku so zľavou až 40 %Vyberte si. Len do vypredania zásob.

Rýžový nákyp

  • Obed
  • Večera
  • Chuťovka
Recept na ryžový nákyp
  • jednoduché
  • 1 porcia
  • 40 min
  • od 3. kroku
Risoni sa vedia ľahko premeniť na skvelé sladké jedlo s ovocím a s orechmi. Voňavé a krásne nadýchané. Také, na ktorom si pochutia tí najnáročnejší.

Na ryžový nákyp potrebujeme

Proteínové cestoviny – risoni30 g
Vajce1 ks
Tvaroh tučný80 g
Vlašské orechy15 g
Jablko50 g
Hruška50 g
Čakankový sirup5 ml

Nechcete vážiť?

  • 5 ml čakankového sirupu je zhruba 1 čajová lyžička.

Ako pripraviť ryžový nákyp

  1. Proteínové Risoni uvaríme a necháme mierne vychladnúť.  
  2. Vajce rozdelíme na žĺtok a bielok.  
  3. Z bielka vyšľaháme sneh.  
  4. K uvareným risoni vmiešame polotučný tvaroh, žĺtok a osladíme čakankovým sirupom. 
  5. Všetko dôkladne zamiešame.  
  6. Pridáme na kúsky nakrájané jablko, hrušku alebo iný druh ovocia (marhule, slivky, hrozienka atď.) a vlašské orechy. 
  7. Pripravenú zmes vložíme do zapekacej misky. 
  8. Vyšľahaný sneh z bielka dáme ako vrchnú vrstvu na nákyp.  
  9. Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme zhruba 20 minút dozlatista.  
  10. Nákyp môžeme pri servírovaní ľahko posypať škoricou.

Ešte vláčnejší nákyp

Dokonalú chuť ryžového nákypu tvorí predovšetkým jeho vláčnosť. Tú dosiahneme tak, že nákyp budeme piecť v pare. Vajce sa tak nezrazí a nebude príliš suché. Nákyp si tak zachová jedinečnú vláčnosť.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 676 kJ/401 kcal
Bielkoviny27 g
Sacharidy27 g
Tuky19 g
Vláknina16 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,7
15 hodnotení
Martina Dvořáková manažérka produktového oddelenia a diétna trénerka KetoDiet

Autor

Martina Dvořáková
Profil autora 

Naša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.