
- jednoduché
- 1 porcia
- 40 min
- od 3. kroku

Risoni sa vedia ľahko premeniť na skvelé sladké jedlo s ovocím a s orechmi. Voňavé a krásne nadýchané. Také, na ktorom si pochutia tí najnáročnejší.
Na ryžový nákyp potrebujeme
Proteínové cestoviny – risoni (500 g) | 30 g |
Vajce | 1 ks |
Tvaroh polotučný (vanička) | 50 g |
Vlašské orechy | 15 g |
Jablko | 50 g |
Hruška | 50 g |
Čakankový sirup | 5 ml |
Nechcete vážiť?
- 5 ml čakankového sirupu je zhruba 1 čajová lyžička.
Ako pripraviť ryžový nákyp
- Proteínové Risoni uvaríme a necháme mierne vychladnúť.
- Vajce rozdelíme na žĺtok a bielok.
- Z bielka vyšľaháme sneh.
- K uvareným risoni vmiešame tvaroh, žĺtok a osladíme čakankovým sirupom.
- Všetko dôkladne zamiešame.
- Pridáme na kúsky nakrájané jablko, hrušku alebo iný druh ovocia (marhule, slivky, hrozienka atď.) a vlašské orechy.
- Pripravenú zmes vložíme do zapekacej misky.
- Vyšľahaný sneh z bielka dáme ako vrchnú vrstvu na nákyp.
- Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme zhruba 20 minút dozlatista.
- Nákyp môžeme pri servírovaní ľahko posypať škoricou.
Ešte vláčnejší nákyp
Dokonalú chuť ryžového nákypu tvorí predovšetkým jeho vláčnosť. Tú dosiahneme tak, že nákyp budeme piecť v pare. Vajce sa tak nezrazí a nebude príliš suché. Nákyp si tak zachová jedinečnú vláčnosť.

Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 631 kJ/ 390 kcal |
Bielkoviny | 25,4 g |
Sacharidy | 21,7 g |
Tuky | 19,2 g |
Vláknina | 18,5 g |
Čo uvariť zajtra? Pre inšpiráciu vyrazte do low carb receptov.
Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
4,7
15 hodnotení
Vhodné ako
Autor
Martina WeisserováNaša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.
Sladko a napriek tomu s ľahkosťou. Ochutnajte
Online

Potrebujete poradiť?

Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.
Odoslaním e-mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov