🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

Recept na domácu granolu
Recept na domácu granolu

Tiež milujete chrumkavú granolu? Skúste tú domácu. Je plná orechov, semienok a vonia škoricou. Spríjemnite si ráno a začnite deň s chuťou.

Na domácu granolu potrebujeme

Mandle50 g
Lieskové orechy50 g
Kešu orechy50 g
Vlašské orechy50 g
Ľanové semienka20 g
Slnečnicové semienka20 g
Tekvicové semienka20 g
Čakankový sirup10 g
Vajce2 ks
Lyofilizované maliny30 g
Škorica mletá6 g
Kokos strúhaný20 g

Bude sa vám hodiť

  • Z uvedených surovín pripravíme približne 10 porcií granoly.

Ako pripraviť domácu granolu

  1. V mixéri nasekáme rôzne druhy orechov a semienok – použili sme mandle, lieskové orechy, kešu, vlašské orechy a ľanové, slnečnicové aj tekvicové semienko. Nemusíme mlieť úplne najemno. 
  2. Prisypeme škoricu
  3. Pridáme čakankový sirup a vmiešame 2 vajíčka
  4. Hotovú zmes preložíme do zapekacej misky vyloženej papierom na pečenie. 
  5. Pečieme cca 30 – 40 min pri teplote 170 °C. V priebehu pečenia občas premiešame. 
  6. Po vychladnutí primiešame lyofilizované malinyplátky kokosu.

S čím si dať granolu?

Hotovú granolu podávame s nízkotučným jogurtom alebo s mliekom. Môžeme pridať hrsť čerstvých čučoriedok alebo malín.

V čom je naša domáca granola skvelá?

Klasická granola je zapekané müsli s ovsenými vločkami, orieškami a hrozienkami. Naša granola je nízkosacharidová alebo low carb. Má navyše oveľa menej tukov a je bezlepková. Na jej prípravu sme použili iba zdravé a kvalitné suroviny.

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:853 kJ/204 kcal
Bielkoviny6,8 g
Sacharidy4,7 g
Tuky16,7 g
Vláknina4,6 g

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,7
18 hodnotení
Martina Weisserová manažérka produktového oddelenia a diétna trénerka KetoDiet

Naša diétna koučka je v oblasti výživového poradenstva ako doma. Zdravý jedálny lístok je pre ňu vášňou. Vymýšľa pre vás recepty z kvalitných surovín.

Granolu už viete. Čo ochutnáte ďalej?