Ako pripraviť zapečený karfiol
- Karfiol rozoberieme na drobné ružičky a dáme ho variť do vriacej osolenej vody asi na 10 minút (dĺžka varenia sa odvíja od veľkosti karfiolových ružičiek).
- Uvarený karfiol scedíme, dáme odkvapkať a zmiešame s najemno nakrájanou jarnou cibuľkou.
- V kyslej smotane rozšľaháme bielky a zmes na syrovú proteínovú omeletu.
- Hneď ako sa všetko spojí, primiešame nasekanú pažítku, trochu osolíme, okoreníme, dochutíme štipkou mletej rasce a muškátového orieška.
- Zapekaciu misku vymažeme maslom a preložíme do nej uvarený karfiol s cibuľkou.
- Zalejeme zmesou z kyslej smotany a dáme piecť do predhriatej rúry na 190 °C asi na 10 až 15 minút.
- Len čo začnú zlatnúť okraje, vyberieme karfiol z rúry.
- Posypeme ho nahrubo nakrájaným tvrdým syrom a dáme späť do rúry ešte asi na 5 minút.