Proteínový bagel – recept
Proteínový bagel – recept

Hľadáte rýchlu a jednoduchú náhradu pečiva, ktorá zapadne do diéty? Tieto bagle zvládnete z pár surovín a bez kysnutia. Slané aj sladké, podľa chuti.  

Na proteínový bagel potrebujeme

Syr cottage200 g
Mandľová múka50 g
Proteínový nápoj – príchuť natural25 g
Soľpodľa chuti
Sezamové semienka5 g
Tekvicové semienka5 g
Mak5 g

Nechcete vážiť?

  • 25 g proteínového nápoja = 2 odmerky
  • 5 g semienok alebo maku = od každého cca 1 čajová lyžička 

Ako pripravíme proteínový bagel

  1. Cottage, mandľovú múku a natural proteín rozmixujeme.
  2. Vytvorí sa nám lepivé cesto. Aby sa nám s ním dobre pracovalo, potrieme si ruky olejom.
  3. Cesto rozdelíme na dve časti a z každej vytvoríme najskôr guľu a potom postupne vypracujeme tvar bagla s dierou uprostred
  4. Bagle dáme na plech alebo do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie (odporúčame dať bagle dať ďalej od seba). 
  5. Pripravíme si posýpku zmiešaním nasekaných semienok, soli atď. 
  6. Bagle posypeme a dáme piecť do rúry čo je 175 – 180 °C približne na 35 – 40 minút. 
  7. Po upečení necháme bagle vychladnúť a môžeme ich naplniť napríklad šunkou, zeleninou a syrom.

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 507 kJ / 361 kcal
Bielkoviny27,6 g
Sacharidy8 g
Tuky24,6 g
Vláknina4,1 g

Čo takto sladký bagel?

Stačí natural proteín nahradiť napríklad vanilkovým alebo čokoládovým proteínom a do cesta pridať lyžičku čakankového sirupu. Vanilkovú verziu môžete doplniť lyofilizovanými malinami, čokoládovú zase nasekanými orieškami. Postup zostáva rovnaký – len na záver posypte podľa chuti a pečte ako obvykle. 

Použité produkty

Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept

Autorka keto receptov Monika Randárová

Autorka skvelých keto receptov miluje varenie, pečenie a natáčanie videí. To, ako o jedle premýšľa, vás bude baviť a inšpirovať.

Bagel a ďalšie proteínové pečivo

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov