- Do misy nasypeme proteínovú zmes na pečenie chleba, pridáme vodu, 40 ml olivového oleja a soľ.
- Vypracujeme cesto. Najlepšie rukami alebo pomocou kuchynského robota.
- Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rozprestrieme ho po celom plechu.
TIP! Vezmite si na pomoc lyžicu, cesto sa lepí. - Cesto pokvapkáme olivovým olejom a urobíme doň prstom jamky.
- Po celej ploche cesta rozmiestnime olivy a vetvičky rozmarínu a dáme piecť do rúry predhriatej na 170 °C na približne 25 minút.
- veľmi jednoduché
- 3 porcie
- 50 min
- od 3. kroku
Proteínový chlieb už poznáte, ale čo tak si pripraviť voňavú proteínovou focacciu? Recept na talianske pečivo v low carb verzii zvládne aj začiatočník.
Na proteínovú focacciu potrebujeme
Proteínová zmes na pečenie - chlieb | 560 g |
Voda | 360 |
Olivový olej | 50 |
Olivy čierne | 40 g |
Čerstvý rozmarín | podľa chuti |
Soľ | 1 g |
Nechcete vážiť?
Focacciu na plech si rozdeľte na 9 rovnakých kúskov. 3 ks focaccie = 1 proteínová porcia.
- 560 g Proteínová zmes na pečenie chleba = 1 celé balenie
- 50 ml olivový olej = 4 polievkové lyžice
- 1 g soli = štipka
- 40 g čiernej olivy = 12 ks
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 055 kJ/ 252 kcal |
Bielkoviny | 15,4 g |
Sacharidy | 6,9 g |
Tuky | 19,8 g |
Vláknina | 6 g |
Vylaďte si focacciu podľa chuti alebo zásob
Na focacciu si môžete okrem olív pridať aj inú obľúbenú zeleninu alebo bylinky. Napríklad paradajky, papriku, cibuľu... Vylaďte si ju podľa vlastnej chuti a fantázie.
Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
Vhodné ako
Autor
Monika RandárováAutorka skvelých keto receptov miluje varenie, pečenie a natáčanie videí. To, ako o jedle premýšľa, vás bude baviť a inšpirovať.
Zkuste další recepty s proteinovým pečivem
Potrebujete poradiť?
Začnite výpočtom BMI
Počas chvíľky sa dozviete, ako ste na tom s nadváhou.
Predajné miesta
Produkty si môžete kúpiť tiež u našich vybraných partnerov