Ako pripraviť keto cestoviny na karí
- Proteínovia fusilli dáme variť podľa návodu do vriacej osolenej vody.
- Cuketu nakrájame podľa veľkosti na tenšie polovičné kolieska, cibuľku nadrobno, ak máme dlhé fazuľky, prekrojíme ich na menšie kúsky.
- Na lyžici olivového oleja speníme nakrájanú cibuľku, pridáme fazuľové struky a krátko orestujeme.
- K orestovaným fazuľkám pridáme nakrájanú cuketu a restujeme ju cca 3 minúty (mala by byť na zhryz).
- Zmes osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak.
- Zeleninovú zmes podlejeme kokosovým mliekom, pridáme karí korenie a premiešame.
- Hneď ako sa odparí asi polovica mlieka, prilejeme kokosovú smotanu, pridáme uvarené fusilli a miešame, kým sa karí omáčka do cestovín krásne nevsiakne.
- Dáme panvicu bokom a do cestovín vmiešame maslo, ktoré omáčku zjemní.
- Podávame ozdobené lyžičkou kyslej smotany a nasekaným čerstvým koriandrom.