Ako pripraviť paradajkovú omáčku
- Proteínovia fusilli uvaríme podľa návodu vo vriacej osolenej vode.
- Paradajky zľahka narežeme do krížika, vložíme do misky a sparíme vriacou vodou. Misku zakryjeme, paradajky necháme chvíľu zapariť a následne ich olúpeme.
- Olúpané paradajky nakrájame na malé kocky.
- Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rozomletý cesnak a nakrájané paradajky.
- Zmes podlejeme vodou, trochu osolíme, okoreníme a necháme chvíľu dusiť.
- Len čo sa odparí asi polovica tekutiny, pridáme nasekanú bazalku a mletú červenú papriku.
- Do paradajkovej omáčky prisypeme uvarené fusilli, premiešame, aby nasiakli omáčku, prípadne znova dochutíme soľou a korením.
- Podávame posypané parmezánom, môžeme ozdobiť lístkami bazalky.