Týždeň zliav navyše! Využite Black Friday a objednajte so zľavou až 70 %. Len do nedele 4. 12. Tak rýchlo do e-shopu!

Paradajková omáčka s proteínovými fusilli

  • Obed
  • Večera
  • jednoduché
  • 2 porcie
  • 30 min
  • od 2. kroku
Recept na paradajkovú omáčku s proteínovými fusilli

Rýchla, čerstvá, voňavá! Táto omáčka je dôkazom toho, že paradajky a cestoviny patria k sebe. Siahnite po kvalitných surovinách a pripravte si vynikajúci obed. Už od 2. kroku diétneho plánu.

Na paradajkovú omáčku potrebujeme

Proteínové cestoviny – fusilli (7 porcií)50 g
Paradajka200 g
Cibuľa červená30 g
Cesnak6 g
Olivový olej20 ml
Parmezán20 g
Čerstvá bazalka30 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Voda50 ml
Paprika mletá sladká1 g

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín pripravíme 2 porcie paradajkovej omáčky.

  • 50 g proteínových cestovín = 1 vrecko
  • 6 g cesnaku = 2 menšie strúčiky
  • 20 ml olivového oleja = 2 polievkové lyžice
  • 20 g strúhaného parmezánu = 3 polievkové lyžice
  • 30 g čerstvej bazalky = 1/3 zväzku (hrsť)
  • 1 g mletej sladkej papriky = ½ čajovej lyžičky

Ako pripraviť paradajkovú omáčku

  1. Proteínovia fusilli uvaríme podľa návodu vo vriacej osolenej vode.
  2. Paradajky zľahka narežeme do krížika, vložíme do misky a sparíme vriacou vodou. Misku zakryjeme, paradajky necháme chvíľu zapariť a následne ich olúpeme.
  3. Olúpané paradajky nakrájame na malé kocky.
  4. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rozomletý cesnak a nakrájané paradajky.
  5. Zmes podlejeme vodou, trochu osolíme, okoreníme a necháme chvíľu dusiť.
  6. Len čo sa odparí asi polovica tekutiny, pridáme nasekanú bazalku a mletú červenú papriku.
  7. Do paradajkovej omáčky prisypeme uvarené fusilli, premiešame, aby nasiakli omáčku, prípadne znova dochutíme soľou a korením.
  8. Podávame posypané parmezánom, môžeme ozdobiť lístkami bazalky.

Paradajkovú omáčku robí predovšetkým kvalita surovín

Náš recept na paradajkovú omáčku je chutný a veľmi jednoduchý. Je však potrebné siahnuť po kvalitných surovinách. Ideálne budú:

  • domáce paradajky,
  • domáci cesnak,
  • extra panenský olivový olej,
  • čerstvá bazalka.

Uvarené cestoviny sceďte a rovno pridajte k hotovej omáčke. Nikdy cestoviny nepreplachujte v studenej vode. Škrob z uvarených cestovín zaistí, že sa cestoviny s omáčkou krásne spoja.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 037 kJ/248 kcal
Bielkoviny20,4 g
Sacharidy10,6 g
Tuky12,9 g
Vláknina4,4 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,0
1 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora 

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Skúste aj ďalšie omáčky na cestoviny