
- jednoduché
- 2 porcie
- 30 min
- od 2. kroku

Rýchla, čerstvá, voňavá! Táto omáčka je dôkazom toho, že paradajky a cestoviny patria k sebe. Siahnite po kvalitných surovinách a pripravte si vynikajúci obed. Už od 2. kroku diétneho plánu.
Na paradajkovú omáčku potrebujeme
Proteínové cestoviny – fusilli (7 porcií) | 50 g |
Paradajka | 200 g |
Cibuľa červená | 30 g |
Cesnak | 6 g |
Olivový olej | 20 ml |
Parmezán | 20 g |
Čerstvá bazalka | 30 g |
Soľ | podľa chuti |
Korenie | podľa chuti |
Voda | 50 ml |
Paprika mletá sladká | 1 g |
Nechcete vážiť?
Z uvedených surovín pripravíme 2 porcie paradajkovej omáčky.
- 50 g proteínových cestovín = 1 vrecko
- 6 g cesnaku = 2 menšie strúčiky
- 20 ml olivového oleja = 2 polievkové lyžice
- 20 g strúhaného parmezánu = 3 polievkové lyžice
- 30 g čerstvej bazalky = 1/3 zväzku (hrsť)
- 1 g mletej sladkej papriky = ½ čajovej lyžičky
Ako pripraviť paradajkovú omáčku
- Proteínovia fusilli uvaríme podľa návodu vo vriacej osolenej vode.
- Paradajky zľahka narežeme do krížika, vložíme do misky a sparíme vriacou vodou. Misku zakryjeme, paradajky necháme chvíľu zapariť a následne ich olúpeme.
- Olúpané paradajky nakrájame na malé kocky.
- Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rozomletý cesnak a nakrájané paradajky.
- Zmes podlejeme vodou, trochu osolíme, okoreníme a necháme chvíľu dusiť.
- Len čo sa odparí asi polovica tekutiny, pridáme nasekanú bazalku a mletú červenú papriku.
- Do paradajkovej omáčky prisypeme uvarené fusilli, premiešame, aby nasiakli omáčku, prípadne znova dochutíme soľou a korením.
- Podávame posypané parmezánom, môžeme ozdobiť lístkami bazalky.
Paradajkovú omáčku robí predovšetkým kvalita surovín
Náš recept na paradajkovú omáčku je chutný a veľmi jednoduchý. Je však potrebné siahnuť po kvalitných surovinách. Ideálne budú:
- domáce paradajky,
- domáci cesnak,
- extra panenský olivový olej,
- čerstvá bazalka.
Uvarené cestoviny sceďte a rovno pridajte k hotovej omáčke. Nikdy cestoviny nepreplachujte v studenej vode. Škrob z uvarených cestovín zaistí, že sa cestoviny s omáčkou krásne spoja.

Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 959 kJ/ 229 kcal |
Bielkoviny | 14,1 g |
Sacharidy | 9,8 g |
Tuky | 12,9 g |
Vláknina | 10,5 g |
Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
Vhodné ako
Autor
Silvie LabuťováAutorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.
Skúste aj ďalšie omáčky na cestoviny

Potrebujete poradiť?

Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.