Ako pripraviť pikantné kurča s kapustou
- Kuracie stehná (prípadne paličky) ochutíme soľou, korením, rascou a trochou mletej štipľavej papriky.
- Na dno pekáčika rozprestrieme kyslú kapustu, ľahko ju posypeme rascou a zvyškom mletej štipľavej papriky.
- Pridáme bobkový list, celý strúčik cesnaku a podlejeme vodou.
- Na kapustu položíme dolné kuracie stehná (paličky), pekáčik zakryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriate na 220 °C 40 minút.
- Zatiaľ čo sa kurča pečie, uvaríme si podľa návodu v osolenej vode proteínové fusilli.
- Po uvedenom čase vyberieme pekáčik z rúry, opatrne odstránime alobal, vyberieme kuracie paličky, odstránime bobkový list a strúčik cesnaku ak ochutenej kapuste pridáme uvarené fusilli a kyslú smotanu.
- Dôkladne zamiešame, prípadne ešte dochutíme soľou a korením, vrátime späť kuracie paličky a nezakrytý pekáčik vložíme do rúry ešte asi na 5 – 10 minút.