🟢 Schudnite do leta včas so zľavou až 30 %. Každý deň navyše odmena pre vás. Len do nedele.

Kuracie mäso na indický zpôsob

Recept na kuracie mäso na indický zpôsob
Recept na kuracie mäso na indický zpôsob

Tiež ste prepadli indickej kuchyni? Potom skúste tento recept s kuracím mäsom. Je plný korenia a nezameniteľnej vône v jemnej omáčke.

Na kuracie mäso na indický spôsob potrebujeme

Kuracie prsia100 g
Cibuľa červená35 g
Kokosový olej20 ml
Paprika svetlá60 g
Kokosové mlieko100 ml
Proteínové cestoviny – fusilli (7 porcií)50 g
Karí pasta - žltá20 g
Čerstvá petržlenová vňaťpodľa chuti
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Voda100 ml
Kurkuma1 g
Drvená rasca1 g

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín vytvoríme 2 porcie kuracieho mäsa na indický spôsob.

  • 35 g červenej cibule = ½ stredne veľkej cibule
  • 20 ml kokosového oleja = cca 2 polievkové lyžice
  • 50 g proteínových cestovín = 1 vrecko
  • 1 g kurkumy = ½ čajovej lyžičky (štipka)
  • 1 g drvenej rasce = ½ čajovej lyžičky (štipka)

Ako pripraviť kuracie mäso na indický spôsob

  1. Proteínové fusilli uvaríme podľa návodu vo vriacej osolenej vode, do ktorej pridáme štipku kurkumy.
  2. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, cibuľu a papriku na prúžky.
  3. Karí pastu rozmiešame v uvedenom množstve vody.
  4. Na panvici rozohrejeme lyžicu kokosového oleja a opečieme na ňom kuracie prsia, ktoré pri opekaní osolíme a okoreníme.
  5. Opečené mäso vyberieme z panvice, pridáme druhú lyžicu kokosového oleja a orestujeme na ňom najskôr cibuľu, ku ktorej pridáme papriku.
  6. Hneď ako máme zeleninu orestovanú, vrátime do panvice späť mäso a prilejeme vodu s karí pastou.
  7. Vodu necháme takmer odpariť a prilejeme do panvice kokosové mlieko.
  8. Miešame, kým sa nevytvorí hladká omáčka.
  9. Dochutíme mletou rímskou rascou, prípadne môžeme ešte trochu osoliť a okoreniť.
  10. Podávame s proteínovými cestovinami a zdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prečo je kurkuma taká prospešná?

Kurkuma je jednou z hlavných zložiek karí korenia a obsahuje skupinu polyfenolických látok nazývaných kurkuminoidy. Kurkuma sa používa nielen ako zdroj korenia, ale aj ako pomocná látka na dochucovanie syrov či chleba.

Bolo skutočne dokázané, že kurkumín pôsobí doslova blahodarne na ľudský organizmus. Je tiež bezpečnou látkou, aj pri konzumácii mnohých gramov každý deň neboli popísané prakticky žiadne nežiaduce účinky.

Čo všetko teda môže kurkumín liečiť? Ide najmä:

  • o protizápalové účinky,
  • zníženie koncentrácie krvných tukov, čím pôsobí proti ateroskleróze,
  • pôsobí proti tvorbe žlčových kameňov,
  • má liečebné účinky na psoriázu,
  • zlepšuje príznaky syndrómu dráždivého čreva,
  • zlepšuje mozgovú činnosť, pôsobí liečebne na Alzheimerovu chorobu.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 440 kJ/ 344 kcal
Bielkoviny22,4 g
Sacharidy8,9 g
Tuky22,7 g
Vláknina10,85 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,5
2 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

Čo takto skúsiť niektorý z týchto receptov?