Ako pripraviť kuracie mäso na indický spôsob
- Proteínové fusilli uvaríme podľa návodu vo vriacej osolenej vode, do ktorej pridáme štipku kurkumy.
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, cibuľu a papriku na prúžky.
- Karí pastu rozmiešame v uvedenom množstve vody.
- Na panvici rozohrejeme lyžicu kokosového oleja a opečieme na ňom kuracie prsia, ktoré pri opekaní osolíme a okoreníme.
- Opečené mäso vyberieme z panvice, pridáme druhú lyžicu kokosového oleja a orestujeme na ňom najskôr cibuľu, ku ktorej pridáme papriku.
- Hneď ako máme zeleninu orestovanú, vrátime do panvice späť mäso a prilejeme vodu s karí pastou.
- Vodu necháme takmer odpariť a prilejeme do panvice kokosové mlieko.
- Miešame, kým sa nevytvorí hladká omáčka.
- Dochutíme mletou rímskou rascou, prípadne môžeme ešte trochu osoliť a okoreniť.
- Podávame s proteínovými cestovinami a zdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.