Týždeň zliav navyše! Využite Black Friday a objednajte so zľavou až 70 %. Len do nedele 4. 12. Tak rýchlo do e-shopu!

Fusilli s omáčkou z cukety a paradajok

  • Obed
  • Večera
  • veľmi jednoduché
  • 2 porcie
  • 30 min
  • od 2. kroku
Recept na proteínové fusilli s cuketovo-paradajkovou omáčkou

Máte veľkú úrodu cukiet? Využite ich v kombinácii s paradajkami. Pripravíte z nich úplne skvelú rýchlu omáčku na cestoviny. Pochutnajte si už od 2. kroku diétneho plánu.

Na omáčku z cukety a paradajok potrebujeme

Proteínové cestoviny – fusilli (7 porcií)50 g
Cibuľa červená20 g
Cherry paradajka100 g
Cuketa100 g
Olivový olej20 ml
Cesnak3 g
Parmezán20 g
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Voda50 ml
Čerstvá bazalkapodľa chuti

Nechcete vážiť?

Z uvedených surovín vytvoríme 2 porcie cuketovej omáčky s paradajkami.

  • 50 g proteínových cestovín = 1 vrecko
  • 20 ml olivového oleja = 2 polievkové lyžice
  • 3 g cesnaku = 1 menší strúčik
  • 20 g parmezánu = cca 3 polievkové lyžice

Ako pripraviť omáčku z cukety a paradajok

  1. Proteínové fusilli uvaríme podľa návodu vo vriacej osolenej vode.
  2. Cuketu nakrájame na menšie kúsky, paradajky na drobné kocky, cesnak nasekáme najemno.
  3. V panvici na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a cuketu.
  4. Krátko orestujeme, pridáme nakrájané paradajky a podlejeme vodou.
  5. Hneď ako sa odparí asi polovica vody, pridáme k zelenine uvarené fusilli.
  6. Všetko dôkladne zamiešame, dochutíme soľou, čiernym korením a nasekanou bazalkou.
  7. Podávame posypané strúhaným syrom.

Ako podávať cestoviny s omáčkou

Uvarené a scedené cestoviny pridajte priamo do panvice k ostatným surovinám. Škrob z cestovín pomôže omáčku zahustiť a vďaka tomu sa oboje krásne spojí.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:982 kJ/235 kcal
Bielkoviny19,7 g
Sacharidy8 g
Tuky13 g
Vláknina3,4 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,5
2 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora 

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

V hlavnej role proteínové cestoviny