
Black Friday zľava 40 %
Kód 2025BF* platí aj na diétne plány.

Kód 2025BF* platí aj na diétne plány.


Nízkosacharidové fusilli v sebe majú až päťkrát viac bielkovín ako klasické cestoviny. Pripravte si k nim vynikajúcu špenátovú omáčku podľa nášho receptu a posypte ich parmezánom.
| Proteínové cestoviny – fusilli (7 porcií) | 50 g |
| Baby špenát | 60 g |
| Cesnak | 3 g |
| Smotana na šľahanie | 50 ml |
| Smotana na varenie | 20 ml |
| Olivový olej | 15 ml |
| Parmezán | 20 g |
| Soľ | podľa chut |
| Korenie | podľa chut |
| Voda | podľa chut |
Z uvedených surovín vytvoríme 2 porcie cestovín so špenátovou omáčkou.
Proteínové fusilli uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
Listový špenát pokrájame na menšie kúsky a krátko orestujeme na olivovom oleji.
K špenátu pridáme prelisovaný cesnak, okoreníme, podlejeme vodou a necháme asi minútu variť.
Prilejeme obe smotany, pridáme uvarené fusilli a miešame, kým sa omáčka nevsiakne do cestovín, a tým sa nezredukuje asi na polovicu svojho objemu.
Nakoniec do cestovín prisypeme strúhaný syr, premiešame, odstavíme a podľa chuti trochu osolíme.
Makroživiny a energetická hodnota | |
|---|---|
| Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 134 kJ/ 271 kcal |
| Bielkoviny | 14 g |
| Sacharidy | 5 g |
| Tuky | 19,7 g |
| Vláknina | 9,5 g |
Do mixéra vložte 100 g umytého špenátu, olúpaný cesnak, nastrúhaný parmezán, hrsť vlašských orechov a rozmixujte. Po častiach pridávajte polievkovou lyžicou olivový olej, až špenátové pesto naberie požadovanú polohrubú konzistenciu. Osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou.

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

40 min

30 min

30 min

30 min

40 min




Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.