Lasagne s baklazánom a ricottou

Lasagne s baklažánom a ricottou – recept KetoDiet
Lasagne s baklažánom a ricottou – recept KetoDiet

Hľadáte ľahší a zároveň sýty variant klasických lasagní? Vyskúšajte tento jednoduchý recept bez mäsa – zato s poriadnou dávkou bielkovín.  

Na lasagne s baklažánom a ricottou potrebujeme

Proteínové cestoviny – lasagne 150 g
Baklažán300 g
Syr ricotta250 g
Vajce1 ks
Parmezán30 g
Paradajkové pyré100 g
Mozzarella125 g
Cesnak8 g
Čerstvá bazalkapodľa chuti
Soľpodľa chuti
Koreniepodľa chuti
Olivový olej10 ml

Nechcete vážiť?

  • 150 g našich lasagní = 1 balenie
  • 30 g strúhaného parmezánu = cca 5 polievkových lyžíc
  • 8 g cesnaku = 2 strúčiky
  • 10 ml olivového oleja = 1 polievková lyžica

Ako pripravíme lasagne s baklažánom a ricottou

  1. Ricottu zmiešame s vajíčkom a parmezánom
  2. Na panvicu kvapneme olivový olej, pridáme cesnak, paradajkové pyré, nasekanú čerstvú bazalku a korenie. Chvíľku povaríme.
  3. Baklažán nakrájame na tenké plátky a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. 
  4. Proteínové lasagne môžeme 2 až 3 minúty povariť (nie je to však nutné). 
  5. Nastrúhame si mozzarellu.
  6. Zapekaciu misu potrieme olivovým olejom, naspodok dáme ricottovú vrstvu a postupne vrstvíme jednotlivé komponenty: lasagne – ricottu – baklažán – paradajkovú omáčku – pár lístkov bazalky – nastrúhanú mozzarellu – lasagne – ricottu atď. 
  7. Hore nám zostane baklažán potretý paradajkovou omáčkou, ktorý posypeme mozzarellou a parmezánom. 
  8. Pečieme v rúre vyhriate na 185 °C zakryté alobalom cca 30 minút. Potom odkryjeme a pečieme ďalších 15 minút. 
  9. Pri servírovaní posypeme parmezánem a dozdobíme bazalkou. 

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 491 kJ / 357 kcal
Bielkoviny27,8 g
Sacharidy14 g
Tuky16,6 g
Vláknina20 g

Videorecept na lasagne s baklažánom a ricottou

Tri vychytávky k lasagniam

  • Aby ste sa zbavili prebytočnej vody, po nakrájaní plátky baklažána ľahko posoľte a nechajte ich 10 – 15 minút odpočinúť. Potom stačí vysušiť obrúskom. 
  • Do ricotty môžete pridať muškátový oriešok, krásne dochutí a zvýrazní syrovú zmes.
  • Lasagne s baklažánom nechajte po upečení aspoň 10 – 15 minút oddýchnuť – lepšie sa porciujú a chute sa prepoja.

Použité produkty

Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept

Autorka keto receptov Monika Randárová

Autorka skvelých keto receptov miluje varenie, pečenie a natáčanie videí. To, ako o jedle premýšľa, vás bude baviť a inšpirovať.

Skúste aj ďalšie podobné recepty

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov